28 februari 2018

Frankrijk is al jaren met stip op één de bekendste vakantiebestemming onder Nederlanders. Ook op het gebied van glampings wint het land terrein. Elk jaar weer komen er steeds meer luxe campings in Frankrijk bij. Tijd om de beste regio’s van dit ultieme vakantieland onder de loep te nemen! 

Côte d’Azur

Prachtige steden, azuurblauwe wateren en een heerlijk klimaat: dat is de Côte d’Azur! Toch is deze regio allang niet meer alleen voor jetsetters met dure jachten. Je kunt hier namelijk heerlijk kamperen op één van de vele mooie glampings. Je beleeft zo op een unieke maneer de kampeerervaring, zonder dat je hoeft in te leveren op luxe en comfort. De meeste accommodaties beschikken over privé sanitair en een compleet uitgeruste keuken, en op de camping vind je genoeg zwem- en sportmogelijkheden. Ook al hoef je je op de camping niet te vervelen, de omgeving is prachtig! Bekende plaatsen zoals Cannes en Nice zijn zeker een bezoekje waard, net als de ministaat Monaco. Maar vooral wandelingen langs de grillige kustlijn of tripjes naar middeleeuwse dorpjes mogen niet ontbreken. Actievelingen zoeken het plezier op het water. Er is dus voor elk wat wils!


Vendée

Aan de Frans-Atlantische kust ligt de popularie regio de Vendée. Met zo’n 900 km afstand tot Utrecht is dit een ideale vakantiebestemming die niet te ver van huis af ligt. Niet alleen de korte afstand maakt deze regio perfect voor het hele gezin, ook de kindvriendelijke glampings zorgen ervoor dat je vakantie onvergetelijk wordt. De uitgebreide kustlijn en de daarbij behorende zandstranden maken deze regio ideaal om te glamperen. Als je eens wat anders dan strand en zand wilt zien, is het bezoeken van badplaatsen ook een leuk idee. Door het vlakke landschap kun je de omgeving hier prima per fiets verkennen, en met ruim 800 km aan fietspaden kom je via autovrije paden en rustige binnenwegen een heel eind. Bezoek één van de kastelen in het noorden van de Vendée of ga naar de oude cultuurstad Fontenay-Le-Comte. Ook de abdij Saint Pierre de Maillezais is een must om te bezoeken, en voor een onvergetelijk bezoek aan de middeleeuwen is het Château de Barbe Bleue in Tiffauges met de kinderen een echte aanrader.


Languedoc-Roussilon

Languedoc-Roussilon is een populaire bestemming onder Nederlanders. En dat is niet voor niks! Deze regio staat namelijk bekend om zijn prachtige zandstranden, authentieke steden en mooie wijngaarden. Je hoeft je hier zeker niet te vervelen. Als wandelaar of fietser kun je hier je hart ophalen aan de mooie routes door de natuur. Breng je liever een bezoekje aan een mooie stad? Perpignan en Montpellier zijn bekende trekpleisters. Breng zeker een bezoekje aan de middeleeuwse vestigingstad Carcassonne waar je je een paar honderd jaar terug in de tijd waant.

De Languedoc is de perfecte bestemming om in alle luxe te kamperen. De meeste glampings liggen vlak aan zee wat ideaal is voor een zon- en strandvakantie. Daarnaast ben je hier vaak verzekerd van een groot zwemparadijs. Campings verschillen van groot tot klein voor jong en oud, waardoor een familievakantie of juist een romantische trip hier perfect is.

Bekijk al onze regio's in Frankrijk hier