Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld en ook nog eens Nederlands meest bezochte vakantiebestemming. Een bezoekje aan een wijngaard mag dan ook niet ontbreken bij je glamping-vakantie. Maar met ruim 800 wijnhuizen in Frankrijk zie je misschien tussen de bomen het bos niet meer. Wij zetten vijf unieke wijngaarden voor je op een rij en geven je meteen een fijne glamping optie!

1. Château de Cheman in Loirevallei, Bretagne
Dit charmante wijnkasteel uit de 14e eeuw is gelegen in de Loire-Vallei. De kasteeleigenaren beschikken over een uitzonderlijke wijngaard op de hellingen van de Aubance waar ze hun gasten met open armen ontvangen. Ook kun je hier een solex huren en de regio op nostalgische en ecologische wijze ontdekken. Rij meteen door naar het Bretonse Les 7 Iles voor het ultieme vakantiegevoel!

2. Château La Tour de By in Bégadan, Bordeaux
Midden in de wijngaarden van de Médoc boven Bordeaux ligt het authentieke Château La Tour de By, waar de beste Bordeauxse wijnen worden geproduceerd. Het kasteel is het hele jaar geopend om gratis te bezoeken en proeverijen te genieten. Al ga je hier gegarandeerd niet met lege handen naar huis. Vanaf de toren die oorspronkelijk was bedoeld als windmolen heb je een prachtig uitzicht over de wijngaarden en de weide omgeving. Strijk neer bij de glamping Soulac Plage in het heerlijke Soulac-sur-Mer.

3. Château de Mearsault in Mearsault, Bourgogne
Bourgondië is over de hele wereld beroemd om zijn prestigieuze grand cru wijnen. De streek verdient deze reputatie zeker: van Dijon tot aan Macon vindt je overal prachtige wijngaarden langs de weg. Zo ook het wijnkasteel in de Mearsault, waar je na een tour door de wijnkelders ook kunt genieten van een kleine proeverij. Ook op de glamping bij Château de l’Epervière kun je zelf wijn proeven in de 14e eeuwse kelder van het kasteel. Als je naast wijn ook dol bent op traditionele markten en smakelijke steekproducten ben je bij deze camping op het juiste adres. Je zult tijdens je verblijf op Chateau de l’Epervière begrijpen dat het gezegde “het bourgondische leven” niet uit de lucht komt vallen.

4. Picpoul de Pinet in Pomérols, Languedoc-Roussilon
Vlakbij Montpellier zijn de wijngaarden van Picpoul de Pinet gevestigd. De naam ‘picpoul’ verwijst naar de kwaliteit van de druif en de wijn die in je ‘bek’ (poule) ‘prikkelt’ (pic). De wijnboeren uit deze streek maken frisse, drinkbare wijnen. Sla de wijngaard van Domaine Guillemarine niet over en ga meteen door naar de lagune waar vlakbij oesters worden gekweekt, om vervolgens je roes uit te slapen op de fijne glamping Beach Garden in Marseillan.


5. Château Belingard in Bergerac, Dordogne 
Op de heuvels van de vallei van de Dordogne bevindt zich Chateau Belingard. Een gastvrij domein in de wijnstreek Bergerac, waar ja na een leerzame wandeling de wijnen van het château kunt proeven en van het uitzicht over het wijngebied kunt genieten. Het landgoed ligt net buiten Pomport, vlakbij de mooie glamping Pomport Beach. Een waterparadijs voor kinderen en een heerlijke plek voor de ouders!  

Beginnen je smaakpapillen al te hunkeren naar de Franse wijnvelden? Bekijk hier alle glampings in Frankrijk!