Als de kids blij zijn, dan zijn de ouders dat meestal ook. Toch? Een vakantie is hét moment om het hele gezin tot rust te komen, dus het is belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen en ouders zorgeloos kunnen genieten. Gelukkig zijn glamping accommodaties vaak volledig uitgerust, zodat je bijna niets meer hoeft mee te nemen! Ideaal dus als je met jonge kinderen op vakantie gaat en je kofferbak al vol zit met speelgoed en luiers. Tegenwoordig zijn er best veel campings gericht op gezinnen met kinderen, maar je kunt zelf ook op een aantal dingen letten bij het boeken van een glamping accommodatie voor het hele gezin. Wij zetten 5 tips voor een kidsproof glamping vakantie voor je op een rij.

1. Ga voor een camping waar veel kinderen komen
Net zoals er zogenaamde ‘adult-only’ campings zijn, zijn er ook campings die zich in het bijzonder richten op gezinnen met kinderen. Check van tevoren met wat voor type camping je te maken hebt en indien mogelijk wat voor publiek er komt. Als je weet dat een camping bekend staat om haar jonge bezoekers, dan weet je in ieder geval zeker dat je kinderen het naar hun zin zullen hebben én voldoende maatjes zullen hebben om mee te spelen.
2. Check of er voldoende kindvriendelijke faciliteiten aanwezig zijn
Glamping accommodaties staan erom bekend dat je ze zo kunt betrekken, zonder zelf kampeerspullen mee te hoeven nemen. Op kidsproof glamping accommodaties zijn er vaak extra bedjes of kinderstoelen verkrijgbaar, om het verblijf nog aangenamer te maken. Check van tevoren dus of er voldoende kindvriendelijke faciliteiten aanwezig zijn, of dat je hier zelf nog voor moet zorgen. Er zijn zelfs campings met een animatieclub en kinderopvang, maar dit is uiteraard niet overal het geval.
3. Boek een camping met een autoluw beleid
Waar veel spelende kinderen zijn, heb je natuurlijk het liefst zo min mogelijk auto’s in de buurt. Sommige campings hebben een autoluw beleid, zodat ouders met een gerust gevoel van hun vakantie kunnen genieten. Ook ruim opgezette campings of kleinschalige campings zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, omdat de kleintjes hier vaak net wat makkelijker in de gaten kunnen worden gehouden.
4. Kijk of er genoeg te doen is op de camping én in de omgeving
Niet alleen moet je je óp de camping kunnen vermaken met het hele gezin, maar het is ook fijn als je uitstapjes kunt maken die bij zowel jong als oud in de smaak vallen. Is er bijvoorbeeld een peuterbad, speeltuin of spellendoos in de tent aanwezig? En zijn er leuke stadjes, mooie natuurgebieden of kindvriendelijke attractieparken in de omgeving? Check van tevoren wat er allemaal te doen is, zodat je tijdens je vakantie voldoende opties hebt. Neem een fijne rugzak mee waar je alles in mee kunt nemen, en je bent klaar voor een dagje uit! 5. Maak het jezelf gemakkelijk
Op vakantie wil je aan helemaal niets meer denken, toch? Misschien wil je zelfs wel helemaal niet meer boodschappen doen of koken! Maak het jezelf dan gemakkelijk met een glamping accommodatie waar je tijdens het diner bijvoorbeeld zo kunt aanschuiven of waar je kant-en-klare boodschappenpakketten kunt bestellen. Soms kun je zelfs een ontbijtservice bijboeken, zodat je ’s ochtends een heerlijk geurend ontbijtje voor de tent aantreft. Makkelijk, toch?
Waarschijnlijk kun je nu helemaal zelf de perfecte kidsproof glamping accommodatie selecteren, maar om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we zelf ook een selectie gemaakt. Bekijk hier onze accommodaties voor glamping met jonge kinderen en glamping met een gezin.