02 september 2018

Wij bij Glampings.nl houden altijd een scherp oog op de nieuwste trends op het gebied van glamping. Het is allang duidelijk dat de glamping trend, ook wel glamourous camping genoemd, een blijvertje is. En er is een hoop innovatie gaande binnen de glamping wereld. De designs worden strakker, de ideeën worden creatiever en de mogelijkheden zijn eindeloos. In deze blog delen wij de nieuwste glamping trends.

Conker Living

Glamping trends conker living

Bron: Conker Living Limited

The Conker glamping

Bron: Conker Living Limited

Conker Living glamping

Bron: Conker Living Limited

The Conker is door het indrukwekkende ecodesign een bijzondere blikvanger. Ingenieur Jag Virdie ontwierp The Conker toen hij een boomhut voor zijn kinderen wilde maken. Hij wilde namelijk niet zomaar een boomhut bouwen, het moest iets speciaals worden. En dat is hem zeker gelukt! The Conker is een bolvormige accommodatie en heeft veel weg van een kastanje, wat ook wel conker wordt genoemd in het Engels.

De missie van The Conker is om de huidige manier van het bouwen van accommodaties te veranderen door te denken buiten de norm en de kern van bouwpraktijken uit te dagen. The Conker is gebouwd om jaren mee te gaan door gebruik te maken van ruimtevaartmaterialen. Daarnaast biedt The Conker het hele jaar door een aangename temperatuur, zowel in warmer als in kouder klimaat, het kan zelfs voorzien worden van een pollen filter. 

Het belangrijkste aspect is dat The Conker gemakkelijk op locatie kan worden gemonteerd met een standaard gereedschapskist, zonder gebruik te maken van kranen en andere apperatuur. Daarnaast kan het op elk terrein geplaatst worden. De halve bol is 3m hoog, terwijl de volledige bol 3,9m hoog is. Ook kun je verschillende Conkers aan elkaar linken. The Conker kan gebruikt worden als accommodatie, door er een heerlijk bed en kitchenette in te plaatsen, maar eigenlijk kun je The Conker voor verschillende doeleindes gebruiken. The Conker is volledig waterbestendig, geluidsdicht en ecovriendelijk. 

Landschapkamers van Drostes

Drostes glamping

glamping trends

Een leidende trend binnen glamping is toch wel het belang van de omgeving, het milieu en de rol die de maatschappij hierin speelt. Een voorbeeld van een glamping die vooroploop op dit gebied is Drostes. Deze glamping in Twente biedt landschapkamers aan die volledig energieneutraal zijn ingericht. Hierdoor kan de accommodatie op de mooiste plekken worden geplaatst zoals achter op het erf van een boerderij.

De landschapkamer biedt een verblijf voor mensen die even helemaal niets willen. Hier vind je de luxe en comfort in de basisbehoeftes zonder afgeleid te worden door de drukke hedendaagse manier van leven. Een gedeelte van de opbrengst van de landschapkamers gaat naar het landschapfonds. Met dit fonds worden projecten gefinancierd die helpen het mooie Twentse landschap te herstellen en te behouden. Een verblijf bij Drostes boek je hier.

Buuble hotel

Buuble hotel

Bron: Buuble Hotel

Buuble hotel glamping

Bron: Buuble Hotel

Een andere glamping die vooruitloopt op de trend is Buuble Hotel in Ijsland. Hier kun je een onvergetelijke nacht beleven in een doorzichtige opblaasbare accommodatie. Er zijn vijf ‘Buubble’ accommodaties te vinden op deze glamping. Drie Buubble accommodaties zijn ontworpen als een iglo en zijn volledig doorzichtig. De andere twee accommodaties zijn bolvorming, hierbij is alleen de bovenste helft van de bol doorzichtig. De bubbels worden opgeblazen door een geluidloos ventilatiesysteem. Met voldoende privacy op het terrein, doordat de bubbel accommodaties verspreid liggen over het bos, is het heerlijk vertoeven. Op een gelukkige avond kun je vanuit je comfortabele bed genieten van het noorderlicht.

PurePods

PurePods

Bron: PurePods

PurePods glamping

Bron: PurePods

PurePods is een unieke beleving op zichzelf. Alles in een PurePod is gemaakt van glas. Van de vloer tot de deuren, zelfs de douche en toilet zijn van glas gemaakt. Maar dankzij de unieke plaatsing van de pods kunnen gasten, ondanks het doorzichtige design, genieten van volledige privacy in het midden van de natuur. In de pod vind je geen technologische gadgets, want in de Purepods kom je volledig tot rust in de natuur. Van de betoverende sterrenhemel tot de inheemse planten die groeien onder je voeten, in de PurePod word je volledig ondergedompeld in de natuur.

Floating Habitats

Floating Habitats

Bron: Floating Habitats

Floating Habitats glamping

Bron: Floating Habitats

Floating habitats ontwerpt drijvende pods en mini chalet lodges. Deze drijvende accommodaties geven een unieke twist aan een ecologische manier van leven op zowel het land als op het water. De pods kunnen verbonden worden aan de vaste lijn maar kunnen ook volledig autonoom opereren door zonnepanelen en waterloze toiletten te gebruiken. Deze unieke accommodatie biedt plek voor 4 personen en is volledig uitgerust met keuken, badkamer, verwarming, ledverlichting, een tweepersoonsbed en een slaapbank. Dankzij het toonaangevend comfort en de energiezuinige en milieuvriendelijke prestaties, gaan de pods nog jaren mee. Door de buitengewone isolatie kunnen de pods en mini chalet lodges het hele jaar gebruikt worden.