We  Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Europarcs Hoge Kempen, nét over de Belgische grens. 

Wie, wat, waar?

In deze blog nemen wij, als gezin met een kindje van 1 jaar oud, je mee naar Belgisch Limburg. Op slechts twee uur rijden van Utrecht ligt Europarcs Hoge Kempen op een werkelijk schitterende locatie middenin de bossen. We slapen in een ‘Kempen Cottage’ voor 4 personen. Naast de cottages zijn er tal van glampingaccommodaties te vinden. Van safaritenten tot tiny houses en van airlodges tot wellness cottages; Hoge Kempen heeft het allemaal.

Onze accommodatie voor het weekend: 

Hoge Kempen heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het thema glamping, en dat zie je duidelijk terug. De huisjes zijn modern, effectief ingericht en heerlijk comfortabel voor de veeleisende vakantieganger. 

Onze glamping ervaring bij EuroParcs

Op het moment dat je de poorten binnenrijdt bij Europarcs Hoge Kempen, lijkt en voelt het alsof je je middenin de Belgische Ardennen bevindt. Tussen de hoge bomen en de natuurlucht vind je naast prachtige en moderne accommodaties, prettige faciliteiten. Als gezin met een jong kind tijdens onze eerste glampingvakantie, kijk je net even anders naar accommodaties dan toen we nog zonder kind op vakantie gingen. Is het huisje kindvriendelijk? Kan hij zich er wel vermaken, zelfs als het regent? Is er een babybedje / stoel en kan hij niet zijn vingers in het stopcontact stoppen? Allemaal dingen die we ons een jaar geleden nog niet afvroegen, maar nu des te belangrijk zijn voor een geslaagd weekend. 

Ja is het antwoord op alle vragen. Het park is voorzien van heerlijke faciliteiten zoals een restaurant, grote binnen- en buitenspeeltuin, midgetgolfbaan en spraypark. Maar niet alleen op het park vind je leuke dingen om te doen. Er zijn schitterende wandel- en fietsroutes, er is een binnenzwembad en grote speeltuin aanwezig. Op 20 minuten is Plopsaland, waar onze zoon zich geweldig vermaakt heeft bij een liveshow van zijn held Bumba.

Op het terrein vind je prachtige glampingaccommodaties en eenmaal aangekomen in onze Kempen Cottage, merk je dat Europarcs een grote keten is en hierom overal aan heeft gedacht. Zij hebben immers iedere type reiziger al eens verwelkomd en weten hoe je efficiënt en comfortabel een accommodatie moet inrichten. Heel fijn om te hebben is bijvoorbeeld de airco (die ook kan verwarmen), een vaatwasser, combimagnetron, grote koelkast met vriesvak, lekkere comfortabele plofbank én een fijne douche. De accommodatie is babyproof, waardoor je niet iedere keer op je hoede hoeft te zijn; da’s pas echt vakantie! O, en voor de iets oudere kinderen is er een volledig animatieprogramma (zodat jij ook even rustig een boekje kan lezen). 

Doordat je middenin de natuur zit en er voldoende te doen is op of nabij het park, hebben wij een heerlijk en ontspannen (lang) weekend gehad. Wij gaan hier zeker nog eens naar terug, want er valt nog veel meer te ontdekken in de omgeving! 

Europarcs Hoge Kempen, ontzettend bedankt voor de gastvrijheid.

Wat kost een verblijf?

De Kempen Cottage (4-persoons) kost gemiddeld zo’n €135 per nacht, afhankelijk van het seizoen waarin je gaat. Er zijn meerdere type accommodaties en deze variëren van zo’n €120 per nacht tot €180 per nacht voor een 6-persoons accommodatie. Al het aanbod en actuele prijzen vind je hier.

Voor meer cottages of Glamping in België, volg de linkjes! 


Deel dit artikel online