08 april 2019

Veel mensen denken dat je tijdens de wintersport niet kunt glamperen, dat dit alleen 's zomers mogelijk is. Maar glamping - bijvoorbeeld in een gaaf houten wijnvat in Tirol - is ook prima mogelijk in de wintermaanden. Dit kun je dus prima combineren met een skivakantie. Glamping wordt onder Nederlanders steeds populairder vanwege de vele voordelen die deze manier van vakantie vieren te bieden heeft.

Geen vouwwagen of caravan nodig

Glamping, ofwel 'glamorous camping', heeft als grootste voordeel dat je geen caravan of vouwwagen meer hoeft mee te nemen naar het skioord. Qua reistijd scheelt dat natuurlijk enorm. Aan kleding, toiletspullen en beddengoed heb je genoeg en vaak past dat gewoon in de kofferbak of in de dakkoffer. Dag vouwwagen, dag aanhangwagen!

Je kunt meteen vakantie gaan vieren na aankomst

Het fijne van luxueus kamperen is dat je na aankomst geen vouwwagen of tent meer hoeft op te zetten. Met glamping kun je meteen na aankomst, na het uitpakken van de auto, vakantie gaan vieren. Je gaat naar de piste, trekt je skipak aan en het grote genieten kan beginnen.

Relaxed kunnen koken op de glamping

Een ander groot pluspunt van glamping is het koken. In jouw luxe tent of luxe hut hoef je niet meer te bukken om het eten op temperatuur te krijgen. Je kunt gewoon comfortabel, rechtopstaand aan de gang met het eten. Meestal bevatten de kookplaten op glampings drie gaspitten of keramische kookplekken. Dat is voldoende om, zonder dat je rugpijn krijgt, een volwaardig menu op tafel te zetten. En het scheelt natuurlijk ook dat je tijdens de wintersport niet meer elke dag uit eten hoeft om je voedingsstoffen en vitaminen binnen te krijgen.

Eindelijk weer een eigen toilet en douche/bad

Erg aantrekkelijk is het eigen sanitair waarover je tijdens het glamperen de beschikking hebt. Het toilet en de douche hoef je niet meer te delen met andere camping- of hotelgasten, maar heb je helemaal voor jezelf. Dat is wel zo hygiënisch. En natuurlijk is het heerlijk om na een dagje skiën onder een comfortabele douche te stappen of een bad te nemen. Je voelt je daarna weer een stuk frisser en vrolijker.

Kies voor zekerheid tijdens het glampen met een goede zorgverzekering

Ben je een fanatiek wintersporter? Mét een goede zorgverzekering kun je rekenen op een basisvergoeding als er onverhoopt een ongeval gebeurt tijdens jouw skivakantie. Breek je een been tijdens de afdaling, dan kun je bij jouw zorgverzekeraar aanspraak maken - afhankelijk van de gekozen dekking - op een vergoeding. De medische kosten van spoedeisende hulp inclusief vervoer naar het ziekenhuis worden ook in het buitenland gedekt door de basisverzekering. Belangrijk om aan te tekenen is het feit dat, als de ziekenhuiskosten in het buitenland hoger liggen dan in Nederland, jij zelf het verschil moet bijleggen voor de behandeling. De repatriëring - het vervoer terug naar Nederland - wordt niet door de basisverzekering gedekt. Wil je volledig ingedekt zijn voor de genoemde extra kosten, kies dan voor een goede doorlopende reisverzekering met wintersportdekking.