18 maart 2019

Als je op vakantie gaat met de auto valt er altijd veel te beleven én met een autovakantie heb je de vrijheid om overal naartoe te gaan. Vanuit Nederland zijn er verschillende bestemmingen waar je met de auto naartoe kunt reizen. Voor de aankomende zomervakantie delen we in deze blog 5 glamping bestemmingen voor een autovakantie naar het buitenland. Ben je nog opzoek naar inspiratie voor jouw zomervakantie? Lees dan snel verder!

1. Zwarte Woud, Duitsland

In Zwarte Woud dwaal je door de sprookjesachtige bossen met heuvels, sparren en dennen. Dit bos diende als inspiratie voor vele verhalen van de gebroeders Grimm. Deze bestemming in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en actievelingen. Ga eropuit en ontdek de verschillende parken, meren, kastelen, kloosters en de talloze schattige dorpjes. Met de auto (maar ook met de fiets of te voet) is er genoeg te ontdekken in deze omgeving.

2. Adriatische kust, Italië

Italië is eigenlijk altijd goed! De kust biedt, naast het mooie en wereldberoemde Venetië, prachtige plaatjes en een gevarieerd landschap. Je kunt hier genieten van een zon-zee-strand vakantie, maar ook cultuur snuiven, proeven van de Italiaanse sferen en verschillende steden bezoeken zoals Padova en Triëst. Bekijk hier de verschillende glampings aan de Adriatische kust.

3. Slovenië 

Slovenië is een vakantieland waar je misschien niet snel aan zou denken, maar het is een prachtige bestemming vol met prachtige natuurgebieden, een prettig klimaat en historische bezienswaardigheden. Slovenië wordt gezien als een onontdekte parel, een bewaard geheim van Europa: er is dus genoeg nog te ontdekken en het is niet toeristisch. Daarnaast maakt glamping een opkomst in dit land, zo zijn er verschillende prachtige glamping accommodaties om uit te kiezen tijdens een autovakantie naar Slovenië!

4. Istrië, Kroatië 

Naast Slovenië ligt Kroatië: nog zo’n mooi vakantieland waar het toerisme nog in opkomst is. Kroatië zit vol met ongerepte natuur. In de provincie Istrië vind je prachtige witte stranden, rijke historie, een ontspannen sfeer en in de zomer een warme zon. De laatste jaren is Istrië een populaire vakantiebestemming geworden. Ideaal om met de auto naartoe te gaan tijdens de zomervakantie!

5. Ardèche, Frankrijk

De Ardèche is een fijne bestemming voor een autovakantie met kinderen. Binnen één dag rijden kom je aan op dit mooie, natuurrijke gebied in Frankrijk. Met de auto is er veel te beleven in de Ardèche. Zo kun je met je auto door safaripark van Peaugres heen rijden en spot je verschillende dieren uit vier continenten. De Ardèche staat ook bekend om Gorges de l’Ardèche, de kilometerslange kloof waar de rivier doorheen slingert en waar velen overheen kanoën. Via de D290 weg rij je langs de rivier en heb je prachtige uitzichten over het water en de kloof! De Ardèche is zeker een aanrader.

Voor de lange autorit, waar deze dan ook naartoe mag gaan, is het handig om goed voorbereid op weg te gaan. Zoek uit wat je per land nodig hebt of wat per land verplichtingen zijn. Zo moet je in Frankrijk bijvoorbeeld verplicht een EHBO-kit en een gevarendriehoek in je auto hebben. Ook is het uitbreiden van je autoverzekering een slimme keuze. Op Autoverzekeringen.nl kun je autoverzekeringen vergelijken en kun je besparen op premiekosten. Reis je met een youngtimer auto (een auto meestal tussen de 15 en 25 jaar oud)? Dat kan een voordeel zijn omdat sommige verzekeraars hier rekening mee houden. Bekijk de youngtimerverzekering van Autoverzekering.nl voor meer informatie. Check of je je auto extra wil laten verzekeren, dit kan veel schelen bij pech in het buitenland en zo ga je goed voorbereid op reis!