14 oktober 2018

Op vakantie met je kinderen in het Zwarte Woud garandeert veel leuke avonturen! Er valt veel te beleven in deze prachtige zuidwestelijke regio van Duitsland. Van een rit over de langste rodelbaan van Europa tot het bezoeken van middeleeuwse kastelen, het Zwarte Woud is erg divers. In deze blog delen we leuke dingen om te doen in het Zwarte Woud met kinderen.

Beleef dolle pret in een van de pretparken

Het Zwarte Woud heeft een goed aanbod in leuke pretparken voor jong en oud. Zo heb je het Ravensburger Spieleland. Komt de naam je bekend voor? Dat is niet gek, je komt namelijk veel spelletjes van spelletjesfabrikant Ravensburger tegen in dit pretpark! Ook het Steinwasen Park is een bijzonder leuk pretpark voor kinderen in het Zwarte Woud. Je kunt hier namelijk van attracties genieten én wilde dieren bekijken! Voor de wat oudere kinderen is Europa-Park weer wat leuker. Hier vind je indrukwekkende achtbanen en spectaculaire shows.

zwarte woud kinderen

De sfeervolle Duitse stadjes en bijzondere kastelen

In deze regio van Duitsland vind je authentieke Duitse stadjes. Hier kun je een echte schwarzwalder kirschtorte eten en gezellig winkelen. Stuttgart is een echte must voor auto liefhebbers met het Mercedes-Benz Museum en het Porsche museum. Freiburg is de hoofdstad van het Zwarte Woud en beschikt over mooie oude architectuur en kerken. Ook zijn de steden Karlsruhe en Heidelberg leuk om te bezoeken. In Karlsruhe vind je een prachtig kasteel met een gigantische kasteeltuin en bij Heidelberg vind je een indrukwekkend slot. Voor nog meer historie bezoek je een van de vele kastelen van de regio. Burg Hohenzoller is een bekend kasteel wat zeker een bezoekje waard is (dit kasteel ligt overigens niet in het Zwarte Woud zelf).

wat te doen in het zwarte woud met kinderen

Lekker in het water

Zijn je kinderen dol op het water? Dan mag je Badeparadies Schwarzwald niet missen! Dit is hét zwembad waar je kinderen nog jaren over gaan praten. Het zwembad is opgedeeld in drie delen: Galaxybad, Palmenoasa en Welnessoase. Zowel Palmenoase en Welnessoase zijn rustige zwembaden, maar zijn helaas niet toegankelijk voor kinderen (leeftijd vanaf 16 jaar). Het Galaxybad is echter the place to be. Met 18 glijbanen (sommige hebben leeftijd restricties), duikplanken en golven vermaken kinderen zich hier uitstekend. Als je kinderen al wat ouder zijn zou je ervoor kunnen kiezen om zelf even rustig vakantie te vieren in de Palmenoase, terwijl je kinderen in het Galaxybad de glijbanen uittesten.

Ga de natuur in!

Het Zwarte Woud beschikt over tal van geweldige wandelpaden die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Aanraders zijn de Triberger watervallen, Schwarzwaldhochstrasse en de Donau bron. Zoek onderweg naar de mooiste stenen of vertel de kinderen over de sprookjes van de Gebroeders Grimm, waar het Zwarte Woud bekend van is. Als de kinderen wat vermoeid zijn of als een lange wandeling niet voor jullie is weggelegd, dan is de kabelbaan een leuk alternatief! Aanraders voor kabelbanen in de omgeving zijn de Schauinsland en Feldberg. Of roetsj bij Hasenhorn, de grootste rodelbaan van Europa, van een berg af in Todtnau.

Zwarte Woud met kinderen

Nog opzoek naar een bijzondere plek om te overnachten in het Zwarte Woud? Dan is glamping echt iets voor jou! Er zijn veel kindvriendelijke glampings in het Zwarte Woud te vinden! Neem eens een kijkje op onze pagina glamping in het Zwarte Woud.


Deel dit artikel online