16 juli 2021

We leven in een tijdperk waarin veel mensen dagelijks langdurig op het internet zitten. Als u in de publieke ruimtes aanwezig bent, dan zal u dit ook snel waarnemen. Het digitale tijdperk heeft ons leven flink makkelijker gemaakt. Tegenwoordig is het mogelijk om veel zaken snel af te handelen, in vergelijking met wat vroeger het geval was. Toch brengt het ook risico's met zich mee. Tegenwoordig moet u zich bijna overal voor registeren. Ook betrouwbare gegevens komen daarmee in handen van andere partijen. Maar gaan deze partijen hier altijd wel zo goed mee om? Niet altijd als u de nieuwsberichten moet geloven. Daarom kan het ook aan te raden zijn om VPN te gebruiken. Niet alleen thuis, maar ook op vakantie. In dit artikel gaan wij dieper in op de voordelen van VPN op vakantie. Maar eerst bespreken wij even kort wat VPN precies is.

Wat is VPN

U heeft ongetwijfeld wel eens van de afkorting VPN gehoord, maar wat betekent dit precies? VPN staat voor Virtual Private Network. In het Nederlands ook wel virtueel privénetwerk genoemd. Het betekent dat u anoniem over het internet kunt surfen. Uw IP-adres is namelijk niet te traceren, want bij VPN wordt er gebruikgemaakt van alternatieve IP-adressen. Daarom kunt u er volledig anoniem mee over internet surfen. Dit brengt meerdere fijne voordelen met zich mee. Bedrijven of overheden met kwaad in de zin, kunnen u dan bijvoorbeeld niet traceren. Maar waarom zou u VPN op vakantie gebruiken? In de rest van het artikel gaan we daar wat dieper op in.

vpn

Uw data is beveiligd

Als u op vakantie gaat, dan is de kans groot dat u gebruik gaat maken van openbare Wifi bijvoorbeeld op de camping. Openbare Wifi is natuurlijk zeer handig, want u kunt er veel verschillende zaken mee opzoeken. Tegelijkertijd brengt het ook verscheidene problemen met zich mee. Uw gegevens kunnen namelijk veel gemakkelijker getraceerd worden. Dat is natuurlijk een grote nachtmerrie, want stelt u zich eens voor dat uw data achterhaald wordt door gevaarlijke criminelen. Gelukkig is dat niet mogelijk als u met een VPN op de openbare Wifi gaat. Dan kunnen de criminelen dit namelijk niet zien. Dat is dus een legitieme reden om gebruik te maken van een VPN.

U voelt zich veiliger

Een ander voordeel van een VPN is dat u veilig kunt surfen op vakantie. Misschien zijn er in andere landen wel meer criminelen actief. In Nederland is er namelijk veel privacywetgeving, maar dit is niet in elk land het geval. Dankzij VPN kunt u in andere landen dan ook zeer veilig over het internet surfen.

Nog veel meer voordelen

Hierboven hebben wij enkele voordelen genoemd, maar er zijn nog veel meer positieve aspecten waar u aan kunt denken. Maar voor welke VPN kunt u het beste kiezen? Het punt is dat er enerzijds gratis VPN aanbieders op de markt zijn. Het nadeel daarvan is echter dat u te maken kunt krijgen met een beperking. U kunt dan niet onbeperkt surfen. Iets wat meestal wel het geval is als u gebruik gaat maken van een betaalde VPN. Voor zowel een gratis VPN als een betaalde VPN zit u bij VPN Nederland goed. VPN Nederland bied een gratis Prenium VPN aan waarvan u 3 maanden gebruik kunt maken de enige beperking die u dan zult ondervinden is een data limiet. Na deze 3 maanden kunt er voor kiezen om de service stop te zetten of een abonnement af te sluiten!