31 maart 2020

Met de auto lekker op vakantie gaan, een manier van reizen die steeds populairder wordt. Of je nu naar België, Zuid-Frankrijk, Duitsland of Italië wilt rijden, een goede voorbereiding is onontbeerlijk om goed aan te komen en van een zorgeloze en aangename vakantie te kunnen genieten. Hieronder de Top 5 beste tips!

1. Check je auto

Als we op logische volgorde gaan denken, dan is de auto waarmee je op vakantie gaat natuurlijk het vervoer dat in de eerste plaats in orde moet zijn. Check vooraf daarom alles goed: zaken als het oliepeil, de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof en zorg dat je auto een zomer- of wintercheck heeft gehad voor vertrek. Vergeet ook middelen als een reservewiel of lampjes niet, mochten deze onderweg het begeven.

2. Andere regels

Als je van plan bent om naar het buitenland te gaan, houdt er dan rekening mee dat elk land weer andere veiligheidsmaatregelen en regels eist. Zo is het goed om te weten dat je bijvoorbeeld in Frankrijk en Spanje al gauw op tolwegen terecht kunt komen, Zwitserland een vignet vereist om op de snelwegen te mogen rijden en je alleen Duitse steden mag inrijden als je een milieusticker achter de voorruit hebt geplaatst. Behalve deze andere regels dan in ons land gelden, vragen veel landen ook om verplichte veiligheidsuitrusting. Als je door Spanje rijdt, dan is het verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een reservewiel bij je te hebben. 

3. Zorg goed voor jezelf tijdens je roadtrip

Rijden vergt energie en die wil je natuurlijk graag aanvullen tijdens je trip. Neem daarom genoeg eten en drinken mee en zorg voor rustpauzes tijdens het rijden. Zo bespaar je bovendien ook geld, want als je telkens snacks en voedsel moet kopen onderweg, ben je veel duurder uit.

4. Entertainment tijdens je roadtrip

Net zoals je auto te checken en reisdocumenten mee te nemen, maken andere verschillende zaken het reizen ook aangenamer. Ben je met kinderen op pad, zorg er dan voor dat de verveling niet toeslaat bij een langere autorit. Vergeet dus niet de tablets mee te nemen waarop spelletjes gespeeld kunnen worden of filmpjes bekeken kunnen worden door de kids, of bedenk welke spelletjes jullie gezamenlijk in de auto kunnen spelen. Vergeet evenmin goede muziek mee te nemen voor onderweg.

5. Goed je auto verzekeren

En last but not least: voordat je vertrekt, sluit dan een goede autoverzekering af. Misschien wel de meest belangrijke tip voor een roadtrip. Niemand wil uiteindelijk langs de weg komen te staan met een rokende motorkap of een klapband. Het aantal aanbieders van autoverzekeringen is uiteenlopend, net zoals de verschillende dekkingen en premies. De keuzes zijn groot: kies je wel of niet voor pechhulp, een inzittendenverzekering of bijvoorbeeld een diefstalverzekering voor tijdens je trip. Zie je de bomen door het bos niet meer en wil je op een eenvoudige manier de verschillende verzekeringen, prijzen en dekkingen bekijken? Bij een onafhankelijke vergelijker kun je snel en simpel je autoverzekeringen vergelijken en zo de best passende en goedkoopste autoverzekering kiezen voor jouw persoonlijke situatie en wensen.