02 november 2019

Stop een zwembroek, een goed boek en een badlaken in je koffer en je bent klaar, toch? Ondanks dat je niet veel nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie, zijn er wél een paar handige tips die je het reizen een stuk aangenamer maken. Inpakken is een kunst, maar het is een kunst die je kan leren, zeker met deze tips! 

Glamping vakanties met de auto

Ga je met de auto op vakantie? En kies je voor een glamping vakantie? Dan hoef je je niet veel zorgen te maken over het aantal kilo’s die in je koffer mogen. Wij Nederlanders nemen veel mee op vakantie. Bagagerekken op het dak zijn vervangen door een skibox en eventueel mogen de fietsen mee op een fietsenrek op de trekhaak. Als je kiest voor glamperen scheelt dit veel ruimte die normaal door het kampeermiddel in beslag wordt genomen. Wat neem je allemaal mee naar een luxe glamping? Badmintonsets, spelletjes, hagelslag & pindakaas, aardappels en appelmoes. Verder lekkers voor onderweg, bad- en zomerkleding, handdoeken en kussens. De iPod of laptop niet te vergeten. Veel wordt verpakt in koffers, kratten en zakken. Eén op de tien vakantiegangers vergeet essentiële zaken zoals zwemspullen, tandenborstels, zonnepetjes en opladers. Denk er dus aan om deze op je inpaklijstje te zetten.

Met het vliegtuig naar jouw glamping

Kies je voor een reis met het vliegtuig dan moet je wat beter op je hoeveelheid bagage letten. Ook je soort koffer is handig om over na te denken. De koffer moet tegen een stootje kunnen en toch zo licht mogelijk zijn, goed afsluitbaar, makkelijk te tillen en te rollen en handig zijn ingedeeld. Bagageonline biedt robuuste koffers met en zonder wielen. Een bescheiden rolkoffer mag als handbagage mee en voor een grote koffer die in het bagageruim meegaat, moet er bijbetaald worden. Met een rolkoffer van 55x35x25 centimeter blijf je bij de meeste maatschappijen die op Europese bestemmingen vliegen binnen de normen voor handbagage. Als je gaat glamperen is een koffer ideaal, je hoeft alleen je kleden en toiletspullen mee te nemen: in jouw glamping accommodatie ligt alles voor je klaar bij aankomst!

Extra tips voor het inpakken

  • Vooral kleding maakt nogal eens ongebruikt een reis heen en weer. Durf te kiezen: leg een derde van de selectie terug in de kast en zorg dat de kledingstukken die wel mee mogen goed met elkaar te combineren zijn. 
  • Bedenk van te voren wat je aan wil doen zodat je alleen mee neemt wat je nodig hebt.
  • Stop zware spullen onderin bij de wieltjes; dat rijdt het prettigst.
  • Check bij de inventaris van je accommodatie wat je wel en niet mee moet nemen
  • Schoenen zijn ruimtevreters; prop ze vol met allerlei klein spul en doe de grootste of zwaarste aan als je in het vliegtuig stapt. Sokken, onderbroeken, T-shirts en handdoeken zijn handig vulmateriaal. Bovendien kun je er kwetsbare artikelen mee beschermen. 
  • Kies voor verzorgingsproducten in kleine verpakkingen, genoeg voor een paar weken. Die grote bus scheerschuim maak je echt niet op. Zorg dat vloeibare stoffen in een plastic tas of (zip)zak zitten voor het geval ze lekken.
  • Vul de grote koffer alleen met spullen die je onderweg niet nodig hebt. Zaken als paspoort, portemonnee, mobieltje, tickets en reispilletjes houd je in de handbagage.

Veel succes met het inpakken van jouw bagage! Wat is jouw ultieme inpak tip?