21 oktober 2018

Een weekendje weg in de Ardennen is erg veelzijdig. Je kunt er namelijk prachtig wandelen, actieve activiteiten ondernemen of lekker langs alle pittoreske dorpjes slenteren. In deze blog delen we leuke activiteiten en glamping accommodaties voor een weekendje weg met kinderen in de Ardennen.

Wat een natuur

In de Ardennen kijken de kinderen hun ogen uit. Van snelstromende riviertjes tot grote rotsen, er valt een hoop te beleven. Je kunt samen met je kinderen prachtige wandelingen of fietsroutes maken door de natuur, maar het ondernemen van actieve activiteiten is natuurlijk nog een stukje spannender. Van klimmen tot boogschutten, de Ardennen is de perfecte plek voor dit soort sportieve activiteiten. Een geschikte glamping voor zo’n actieve vakantie is Camping Le Confluent. Hier vind je vele leuke faciliteiten voor de kids zoals speeltoestellen en een animatieteam, maar ook worden hier vele sportieve activiteiten georganiseerd. Gaat je voorkeur echter uit om een te worden met de natuur, dan is Boerenbed Ferme de Rochefort waarschijnlijk meer jouw ding. Hier kunnen de kinderen meehelpen op de boerderij en lekker ravotten op het terrein.

Weekendje weg met kinderen in de Ardennen

Mysterieuze grotten

De Ardennen verleent zich uitstekend voor een ontdekkingsreis door de mysterieuze grotten. Ga op avontuur met de kinderen en maak een tour door een van de vele ondergrondse wonderen. Enkele bekende grotten in de regio zijn de grotten van Han, de grotten van Hotton en de grotten van Remouchamps. Bij de grotten van Han reis je met een oude tram de grot in en bij Remouchamps kun je met een bootje door de grot varen.

Beertjes kijken met de kinderen

Natuurlijk kun je een dierentuin bezoeken in de Ardennen. Er zijn veel leuke dierentuinen in de buurt waar je wilde dieren kunt bekijken. Enkele aanraders zijn: Monde Sauvage (een grote dierentuin met een safaripark), Forestia (in dit grote dierenpark vind je meer dan 300 dieren) en het aquarium van Luik (ontdek honderden verschillende vissoorten). Maar wat als je zou kunnen overnachten tussen de dieren? Bij Domaine des Grottes de Han overnacht je tussen de beren! Deze bijzondere overnachting zullen je kinderen niet snel vergeten.

Ardennen met kinderen

Pret en plezier in de Ardennen

Er zijn een paar leuke pretparken en speeltuinen in de Ardennen die een bezoekje waard zijn met kinderen. Bij Plopsa Coo ontmoeten de kinderen hun favoriete figuren van Studio 100 zoals Mega Mindy en Maya de Bij. Dit pretpark ligt toevallig achter de watervallen van Coo, dus erg leuk om te combineren! Ook mag je Parc Chlorophylle niet missen. In deze leuke natuurspeeltuin ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld van het bos.

Ardennen met kinderen

Heb jij al een weekendje weg gepland met je kinderen naar de Ardennen? Ontdek hier nog meer schitterende glampings in de Ardennen.