29 juli 2019

Heerlijk de omgeving verkennen op je fiets tijdens een glamping vakantie? Neem tijdens de vakantie de (elektrische) fiets mee zodat je extra makkelijk en snel de omgeving kan verkennen. In deze blog delen we vijf verschillende fietsroutes in Europa door een prachtige en natuurrijke omgeving!

1. Nederland: Veluwe

De Veluwe is voor ons de eerste mooie plek in Nederland waar we aan denken bij fietsen door fantastische en eindeloze natuur. Op de Veluwe fiets je tussen de bomen, maar ook door uitgestrekte vlaktes en waan je je in de sferen van Afrika. Over de hele Veluwe liggen verschillende fietsroutes, maar ondanks het grote aanbod is kiezen niet moeilijk: welke route je ook kiest je geniet tijdens een tocht altijd van prachtige uitzichten over de natuur. 

2. Frankrijk: Autour du Luberon à vélo

Deze fietsroute in Frankrijk leidt je over een glooiend landschap met af en toe een stevige helling. Elektrische fietsen zullen hier dan ook geen overbodige luxe zijn! Kies je voor deze fietsroute dan maak je jouw tocht door twee mooie natuurparken: Parc du Luberon en Parc du Verdon, hier kijk je je ogen uit!

3. Nederland: Kastelenroute Limburg

In het zuiden van Nederland vind je idyllisch landbouwgebied en veel verschillende kastelen. Hier in Limburg zijn ook veel luxe glampings te vinden om bij te komen en uit te rusten na de fietstocht. De Kastelenroute van Limburg loopt door dit gebied heen en zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen veel karakteristieke oude kastelen tegenkomt. Ook hier fiets je over een glooiend landschap en geniet je van unieke vergezichten. 

4. België: Tournée Locale

Dit is niet zomaar een fietsroute, maar een bierfietsroute! Op de Belgische Tournée Locale fiets je door een vlak hop-landschap langs verschillende brouwerijen, bossen, hop-bedrijven en ook langs verschillende cafeetjes om tussen het fietsen door een Belgisch biertje te proberen. 

5. Frankrijk: Tour de Bourgogne à vélo

De Bourgogne is een prachtig gebied in het midden van Frankrijk.  Deze grote fietsroute is opgesplitst in verschillende kleinere routes. Zo fiets je langs groene weggetjes, wijngaarden, kleine kanalen, kastelen, capels en nog veel meer! Ieder pad en iedere afslag brengt hier iets moois met zich mee. Deze fietsroute in Frankrijk is een leuke activiteit als je verblijft op een glamping in de Bourgogne.

 Ga je kamperen of op glamping vakantie en wil je de elektrische fietsen meenemen? Let dan wel goed op. Kijk bijvoorbeeld naar het maximale gewicht van de beladen auto, bepaal of je de fietsen achterop of bovenop de auto plaatst en zorg ervoor dat je kunt rekenen op een goede pechhulp. Op die manier kun je zorgeloos jouw fietsen meenemen en tijdens een fijne fietstocht genieten van de prachtige omgeving en uitzichten!