07 februari 2024

Welkom op het idyllische platteland, waar het leven rustig voortkabbelt en de natuur in bloei staat. Midden tussen de weilanden en de groene omgeving vind je de verschillende boerderijen van BoerenBed: hier komt het boerenleven samen met een bijzondere ervaring waarbij je overnacht in een gezellig tenthuisje.Tegelijkertijd dienen de BoerenBed locaties als perfecte uitvalsbasis om al het leuks van hun omgeving te ontdekken.

In deze blog nemen we je mee op een reis langs de verschillende BoerenBed locaties in Nederland en onthullen we de betoverende activiteiten die de nabijgelegen omgeving en natuur te bieden hebben. Of je nu droomt van wandelen door weelderige velden, het proeven van lokale lekkernijen of gewoon genieten van de serene schoonheid van het platteland, er is voor elk wat wils. Pak je koffers, laat de stadsdrukte achter je en ontdek een simpeler leven op de boerderij en de prachtige omgeving.

Klaar voor een onvergetelijk avontuur? Laten we samen ontdekken wat de omgeving van de BoerenBed boerderijen te bieden heeft!

6x BoerenBed in Gelderland & Overijssel

1. Op BoerenBed Het Boshuis in Vierakker, Gelderland:

  • Oogst je eigen groenten
  • Knuffel met boerderijdieren

2. Op BoerenBed Hoeve De Betuwe in Dreumel, Gelderland:

  • Alpaca's 
  • Leuke speelplek binnen en buiten
  • Knuffelschuur
  • Kalfjes voeren

3. Op BoerenBed Hoeve de Pippert in Ophemert, Gelderland:

  • Boerderijwinkeltje met eigen kaas, kalfsvlees en verse melk 
  • Leer van de boer 
  • Touwschommels 

4. Op BoerenBed Landgoed Volenbeek in Ermelo, Gelderland:

  • Wandeling met alpaca's 
  • Volleybalveld 
  • Kalfjes voeren
  • Knuffelschuur

Tips voor de omgeving van Gelderland

Schatten van OERRR: Dit is een spannende speurtocht op de Veluwe voor kinderen vanaf 8 jaar. Speur met een gps in de hand naar ingegraven boxen. In iedere box vind je een survival opdracht. Als je alle opdrachten gedaan hebt weet je hoe je kunt overleven in de natuur. Vind jij alle boxen?

Kinderbelevingspaden in Epe: De kinderbelevingspaden ’t Eperholt bestaan uit verschillende paden van ongeveer 3 kilometer met verschillende thema’s: Vogelroute, Hertenroute of de Zwijnenroute. Je kunt op de routes allerlei avonturen beleven en veel leren over de natuur. Edelherten, everzwijnen, vogels en ook andere dieren; ze komen allemaal voorbij. Soms zie je de dieren zelf, maar meestal vind je de bewijzen dat ze geweest zijn. De routes zijn gemarkeerd met hertengeweien, vogelhuisjes en zwijntjes. Deze wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen dus je gaat echt speuren!

Nationaal Park de Hoge Veluwe: een bezoek aan dit prachtige natuurgebied is altijd een goed idee. Fiets of wandel door de afwisselende natuur en breng een bezoek aan het Kröller Müller Museum!

GeoFort Herwijnen: GeoFort is een interactief science center waarin alles om de aarde draait. Centrale thema's zijn big data, geo-design en klimaat. Echt een aanrader voor een uitje samen met het gezin!

5. Op BoerenBed Het Wesselink in Schalkhaar Overijssel:

  • Voer de kalfjes en help de boer met de melkkoeien
  • Knuffel met schattige konijntjes
  • Spelen op de trampoline, schommel, voetbalveld
  • Mountainbikeroute vanaf de boerderij

6. Op BoerenBed De Kalverweide in Kallenkote, Overijssel:

  • Paarden en pony's 
  • Proef de zelfgemaakte kaas 
  • Knuffelschuur 
  • Naast elk tenthuisje een kampvuurplek 

Tips voor de omgeving van Overijssel

Het Speelgoed Museum Deventer: Het Speelgoed Museum is een betoverende plek die de rijke geschiedenis van speelgoed tot leven brengt. Gevestigd in een historisch pand, biedt het museum een fascinerende collectie van oude en moderne speelgoedstukken. Hier geniet je samen van interactieve tentoonstellingen en een nostalgische reis door de wereld van spel en vermaak.

Giethoorn: Ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd, betovert je met zijn schilderachtige grachten waarin punters voortglijden onder sprookjesachtige bruggetjes. Het ligt vlakbij BoerenBed De Kalverweide. De idyllische dorpse sfeer en charmante rietgedekte boerderijen maken het een unieke en onvergetelijke bestemming.

De natuur in: Er zijn veel prachtige natuurgebieden te vinden in Overijssel. Ga samen met de kinderen voor wandelingen in natuurgebied De Weerribben, Nationaal Park Dwingelderveld of natuurgebied Het Drentsch-Friese Wold.

4x BoerenBed in Noord-Brabant, Zeeland & Zuid-Holland

1. Op BoerenBed Mariahout in de Hei in Mariahout, Noord-Brabant:

  • Wandelen met alpaca’s op de boerderij
  • Ontdek de dierenweide met schapen, geitjes en pony's
  • Spelen in het gezellige zandhuisje

2. Op BoerenBed De Brabantse Hei in Hooge Mierd, Noord-Brabant:

  • Knuffelen met de geitjes op de knuffelweide
  • Shoppen in de prachtige boerderijwinkel
  • Gezellige avonden bij het kampvuur
  • Leuke speelplek voor kinderen

Tips voor de omgeving van Noord-Brabant

Docus de Das avonturenpad in Schaijk: Volg het 1,5 km lange pad en ontdek speeltoestellen langs de route. Aan het startpunt wordt het verhaal van het betoverde bos vertelt via een meeslepend hoorspel. “Sinds de bosheks haar pan verandersoep in het meertje van het bos heeft laten vallen, heeft Docus zijn vriendjes niet meer gezien. Alle dieren denken sindsdien een ander dier te zijn. Kom jij een handje helpen om het bos en de dieren te bevrijden?” Een mooi, leuk, gezellig en sportief avontuur!

Oertijdmuseum Boxtel: Oertijdmuseum Boxtel is een boeiende attractie die bezoekers meeneemt op een reis door de prehistorie, met een indrukwekkende verzameling fossielen en replica's van prehistorische wezens.

De Ontdekfabriek Eindhoven: De Ontdekfabriek in Eindhoven is een creatieve speel- en ontdekomgeving waar kinderen worden aangemoedigd om hun nieuwsgierigheid te verkennen en leuke experimenten uit te voeren. Met boeiende workshops en interactieve activiteiten stimuleert de fabriek de verbeelding en het plezier van ontdekken.

Nationaal Park Brabantse Peel: Op de grens met Limburg ligt Nationaal Park de Groote Peel. Een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om de vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Voor kinderen zijn er verschillende routes, afhankelijk van het aantal km dat je wilt lopen, met onderweg ‘knuppelbruggetjes’ en uitkijktorens. Voor de allerkleinsten is het Kabouterpad een waar avontuur: met een kaboutermuts op en rugzak om ga je op pad. Er zijn zes opdrachten waarbij je op zoek gaat naar échte kaboutersporen.

3. Op BoerenBed Hoeve Zeeland in Veere, Zeeland:

  • Beleef de geboorte van een kalfje
  • Ga mee bloemkool oogsten met de boer
  • Leuke speelplekken op het erf

Tips voor de omgeving van Zeeland

Deltapark Neeltje Jans: Deltapark Neeltje Jans biedt een boeiende ervaring waar bezoekers alles leren over de Nederlandse strijd tegen het water. Het park combineert educatie en plezier met indrukwekkende tentoonstellingen en spannende attracties, waaronder een stormachtige deltawerken-simulator. Perfect voor een dagje uit met de kinderen!

Veere en Zierikzee: Deze historische stadjes zijn leuk voor een uitstapje als je wat meer de Zeeuwse cultuur wil ontdekken. Rondom de verschillende stranden en dorpjes vind je ook gezellige vissersplaatsjes waar je in de lokale restaurants lekkere verse vis of mosselen kunt eten! 

4. Op BoerenBed TaarTenTuin in Aarlanderveen, Zuid-Holland:

  • Eet heerlijke taart in de herberg van de boerderij
  • Ga samen paardrijden in de natuur
  • Ravotten, ronddobberen in een roeibootje of slootje springen

Tips voor de omgeving van Zuid-Holland

De Nieuwkoopse Plassen: Verken de betoverende Nieuwkoopse Plassen, een ongeëvenaard stukje natuur. Of je nu kiest voor een boottocht, een wandeling, of een fietstocht, dit gebied is een waar vogelparadijs, doordrenkt met buitengewone planten en dieren die je verwondering zullen wekken.

Boerderij De Vooruitgang: Ervaar de serene rust te midden van het geluid van grazende koeien en het gezang van weidevogels in  het schilderachtige dorp Aarlanderveen. Ontdek hier de weelderige diversiteit aan weidevogels en kleurrijke bloemrijke slootkanten met flora zoals moerasrolklaver en egelboterbloem. Stel jouw eigen dagarrangement samen met activiteiten zoals kanovaren, suppen, boerderij rondleidingen en vogel- en slootkant excursies. Sluit je bezoek af met een heerlijke barbecue in de gastvrije ontvangst- en verblijfsruimte "De Polderkamer".

Archeon Museumpark: Ontdek de levendige geschiedenis van Nederland in Archeon, waar je een reis maakt door de prehistorie, de innovatieve Romeinen ontmoet en je verdiept in het boeiende tijdperk van de middeleeuwen. Laat je betoveren door talloze activiteiten en verhalen op het park, en bewonder de restauratie van de intrigerende Romeinse Zwammerdamschepen.

4x BoerenBed in Groningen, Drenthe & de Waddeneilanden

1. Op BoerenBed Botterheerd in Oostwold, Groningen:

  • Visjes vangen bij de sloot
  • Sups huren en varen vanaf de boerderij
  • Lekker kliederen met zand en water
  • Knuffelen in de knuffelschuur
  • De boer helpen in de melkveehouderij

Tips voor de omgeving van Groningen

Lettelberterpetten plankenpad: Op steenworp afstand van BoerenBed Botterheerd vind je dit leuke plankenpad. Dit is een wandeling met kinderen door de natuur, de omgeving is hier prachtig!

Roden en Norg: Deze twee pittoreske Drentse dorpjes zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Bij Norg vind je prachtige bossen met mooie wandelroutes voor het hele gezin, waaronder het leuke Struin & Duin belevingspad.

Leekstermeer: Bij dit leuke meer kun je zwemmen, bootjes huren en je kunt er heel mooi fietsen. Het meer heeft twee paviljoens: Paviljoen Pool en Paviljoen Cnossen.

Landgoed Nienoord: In deze buitenspeeltuin met zwembad vind je meer dan 80 attracties en speeltoestellen, midden in de bossen op het prachtige Landgoed Nienoord.

Zeehondencentrum Pieterburen: Zeehondencentrum Pieterburen is niet alleen een opvangcentrum voor zieke en verweesde zeehonden, maar ook een boeiende bestemming voor het gezin. Ontdek de educatieve tentoonstellingen, leerzame programma's en natuurlijk het ontmoeten van schattige zeehonden.

2. Op BoerenBed De Lange Weide in Dwingeloo, Drenthe:

  • Elke woensdag en zaterdag paardrijden 
  • Ga zelf op pad met de trekker
  • Knuffelen met de konijntjes
  • Speelschuur

Tips voor de omgeving van Drenthe

Dwingelderveld: Nationaal park Dwingelderveld is een prachtig en uitgestrekt heidegebied. Vanaf Bezoekerscentrum Ruinen, Natuurpoort Spier en Natuurpoort Dwingeloo zijn er mooie wandelingen uitgezet, die ook heel leuk zijn met kinderen.

Recreatiepark Het Blauwe Meer: dit zwemmeer ligt op 2km van de boerderij in natuurgebied Leggelderveld. Je kunt hier in de zomer lekker zwemmen.

3. Op BoerenBed Ameland in Hollum op Ameland:

  • Lammetjes, schapen en paarden op de boerderij
  • Help de boer
  • Speeltoestellen, trampoline en zandbak

Tips voor de omgeving van Ameland

Krûmeltjesspoor Ameland: Het Krûmeltjesspoor op Ameland is een betoverende wandelroute speciaal ontworpen voor kinderen. Het pad, dat begint bij het Ballumerbos, neemt jonge avonturiers mee op een ontdekkingsreis vol magie en natuurlijke verrassingen. Tijdens de wandeling wijst een wijze uil de weg naar diverse 'krûmels' (keien), die 's nachts tot leven lijken te komen. Langs het Krûmeltjesspoor ontdekken kinderen geheimzinnige hutten, uilen in de bomen, kikkers, en andere fascinerende elementen die de natuur op Ameland te bieden heeft. Het spoorboekje, verkrijgbaar voor €1,50 bij VVV Ameland in Hollum en Nes, evenals in de webshop van het VVV, bevat tekeningen en informatie over de natuur en dieren langs de route.

Natuurcentrum Ameland: Ook bij minder weer kun je bij Natuurcentrum Ameland dit mooie Waddeneiland goed ontdekken! Via verschillende bijzondere zalen ga je via spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur.

Proef de mosterd: Wist je dat Ameland ook bekend staat om de speciale mosterd die hier gemaakt wordt? Met mosterdzaad van de Amelander akkers. De mosterd is op verschillende plekken op het eiland te koop.

4. Op BoerenBed De Zeekraal in Oosterend op Terschelling:

  • Schapen en lammetjes
  • Kijk hoe schapenkaas en schapenroomijs gemaakt worden

Tips voor de omgeving van Terschelling

Vuurtoren De Brandaris: dit is de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland. Een bezoekje aan deze mooie vuurtoren mag je zeker niet missen tijdens een verblijf bij BoerenBed op Terschelling!

Het uitgestrekte natuurgebied de Boschplaat: De Boschplaat, een adembenemend natuurreservaat en bevindt zich aan de oostkant van Terschelling, vlakbij het schilderachtige dorp Oosterend. Ontstaan in 1910, is dit bijzondere natuurgebied het grootste natuurreservaat van Nederland. Met een indrukwekkende oppervlakte van maar liefst 50 km², strekt het zich over tien kilometer lengte en vijf kilometer breed uit. Met zoveel te ontdekken, raak je in dit betoverende landschap nooit uitgewandeld.

Zeehonden spotten: Dierenliefhebbers kunnen op de boerderij sowieso genieten van de schapen en lammetjes, maar je kunt op Terschelling ook erg goed zeehonden spotten. Wandel langs de duinen en over het strand en met een beetje geluk kun je de zeehondjes bekijken!

Met BoerenBed ontdek je niet alleen het boerenleven, maar ook de prachtige natuurlijke plekjes die Nederland te bieden heeft. Elk verblijf bij een van de prachtige locaties van BoerenBed is een kans om samen met je gezin onvergetelijke herinneringen te creëren midden in de natuur samen met de boer en de dieren op de boerderij. Beleef een simpeler leven op de boerderij met BoerenBed en geniet van het Nederlandse platteland.