31 maart 2018

Al jaren is Frankrijk een favoriete vakantiebestemming voor zowel jong als oud. En ook de regio de Ardèche in het zuiden blijft niet onopgemerkt. Met haar diverse natuur, historische bezienswaardigheden en prima klimaat is deze regio ideaal voor een vakantietrip. Of je nu een romantisch tripje plant, op zoek bent naar een avontuurlijke en sportieve vakantie op op pad bent met de kids. Wij tippen je de beste dingen om te doen en de mooiste glampings!

1. Ardèche met kinderen 
De Ardèche is perfect om met kinderen naartoe te gaan. Met de auto ben je er binnen een dag en toch beleef je hier echt het gevoel van ‘vakantie’.   

Doen:
- Ga op avontuur bij safaripark van Peaugres, waar je met de auto tussen de dieren kan rijden. Of voel je een echte Tarzan bij Forêt de l’Aventure van Jauja, een zeer geschikt familieuitje met meer dan 50 activiteiten.
- De Ardèche zit vol met prachtige natuur. Misschien wel het bekendste wonder in de regio is de Pont D’Arc, een natuurlijke stenen brug over de Ardèche rivier. Het is een must see als je in de buurt bent, maar tegelijkertijd ook een trekpleister. Vergeet je badkleding niet, want op een warme zomerdag wil je niet aan de kant staan toekijken!
- Een Ardèche avontuur is niet compleet zonder het bezoek aan een grot! Dit is leuk om met het hele gezin te doen. Eén van de meest indrukwekkende druipsteengrotten van Europa is Aven d’Orgnac. Na een flinke afdaling in het kalksteen kom je terecht in een gigantische grot waar niet alleen de kids maar ook jijzelf lang van onder de indruk zal zijn.

Glampings:
- Slaap in de luxe lodgetenten op wellnesscamping Les Ranchisses met een scala aan zwembaden 
- Verblijf op de kindvriendelijke glamping Saint Amand 
- Huur een safaritent vanaf perfecte uitvalsbasis La Vallée Verte 

La Vallée Verte

2. Actieve vakantie 
We hoeven vast niet te benoemen dat de Ardèche dé locatie is voor je actieve vakantie. Sport en outdooractiviteiten is de regio’s second name, vergeet je mountainbike en wandelschoenen dus niet mee te nemen!

Doen:
- Je avontuurlijke vakantie is pas echt compleet na het kanoën of kajakken van de Gorges, voor velen een onvergetelijke ervaring. Met keuze uit diverse lengtes kun je zelf bepalen hoelang en hoe ver je tocht wordt.
- Sommige plekken zijn gemaakt om te wandelen en te fietsen. De Ardèche is daar één van. De natuur voelt soms ongetemd met zijn ruige, steile kloven en diepe bossen. Op andere momenten is het juist sereen, met de Rhône die door de wijngaarden en heuvels glijdt. Genoeg afwisseling in het uitzicht dus!
- Zowat alle overige outdooractiviteiten die je kunt bedenken kun je hier doen: mountainbiken of boomklimmen in de bossen, rafting over de rivier en paardrijden door de lavendelvelden.

Glampings:
- Huur een lodgetent op Saint Amand waar je zowel het rustieke buitengevoel als hotelcomfort ervaart 
- Glamping La Garenne is de ideale plek om de Ardèche te verkennen  
- Ook Camping Ardèche is het perfecte uitgangspunt voor sportieve en culturele uitstapjes

La Garenne

3. Romantisch
Ook met z’n tweetjes is de Ardèche perfect. Dankzij de prachtige natuur en goede gastronomie zul je er samen een onvergetelijke trip van maken.

Doen: 
- Bezoek één van de karakteristieke dorpjes van de Ardèche, zoals Vogüé en Balazuc, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Deze schilderachtige plaatsjes nemen je terug in de tijd!  
- Huur of neem de auto en maak een mini-roadtrip langs de rivier. Begin bij Ruoms en rij over de Gorges d’Ardèche. Je bent zo twee uur onderweg, maar de weidse vergezichten zijn letterlijk adembenemend. Maak er een dagje uit van en stop onderweg voor een lekkere lunch of bij indrukwekkende uitkijkplekjes. Dit ga je niet snel vergeten! 
- Wist je dat de Ardèche ook een hele goeie regio is voor wijnen? Dankzij de verscheidenheid van de druivensoorten, bodem en het klimaat ontstaan er bijzonder lekkere wijnen uit de regio! Bezoek daarom zeker een wijngaard en geniet van de prachtige wijnen en landschappen.

Glampings:
- Trek er romantisch op uit en ontdek de Ardèche en de Provence via een vintage Volkswagen busje!  
- Ga voor luxe en huur een unieke lodgetent op deze sprookjesachtige camping.

Vintage Roadtrips