20 mei 2021

We ❤ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, uniekste en bijzonderste kampeer ervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Onlangs mochten we een nachtje verblijven op het gloednieuwe Glamp Outdoor Camp Appeltern, een pop-up glamping in Gelderland. Hier genoten we van een comfy glampingtent, een verblijf aan het water en fijne festival sferen.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Wie wat waar?

Glamp Outdoor Camp is in 2020 gestart, midden in corona tijd. De glamping locatie op de Veluwe was de eerste locatie van Glamp Outdoor Camp. Met verschillende partners is samen Glamp Outdoor Camp ontstaan: "een pop-up glamping met een relaxte festival vibe, midden in de ongerepte natuur." Inmiddels zijn er 7 Glamp Outdoor Camp locaties, midden in de Nederlandse natuur, verspreid over het hele land.

Bij Glamp Outdoor Camp verblijf je in écht bijzondere glampingtenten: ga jij voor de bell tent, de Air, de Arcade een safari- of lodgetent of een Awaij? Zelfs de namen van deze luxe kampeeraccommodaties zijn bijzonder. 

Eén van de nieuwste locaties van Glamp Outdoor Camp is Appeltern. Een pop-up glamping midden tussen de weilanden in Gelderland. Boek je een getaway bij Glamp Outdoor Camp appeltern? Dan geniet je ook van een leuk activiteitenprogramma (inclusief). Je kan er lekker eten halen, speciaalbiertjes drinken en genieten van live muziek, theater en verschillende activiteiten.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Onze glamping ervaring

Onderweg naar Appeltern rijden we het laatste stuk langs uitgestrekte weilanden en bermen vol bloeiende bloemen: het schetst meteen een prachtig plaatje van de Gelderse omgeving.  We parkeren de auto op het parkeerterrein en lopen onder de welkomstboog, richting het glamping terrein.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Aan het einde van het pad zien we het glamping terrein liggen: twee grote plassen water, met daaromheen allemaal gekleurde tentjes en we horen meteen al live muziek. Ondanks de regen (het weer zit wat minder mee tijdens onze overnachting) proeven we meteen de fijne sfeer. De band die muziek aan het maken is, kinderen die op het water aan het suppen zijn, een groep mensen is aan het barbecuen en anderen luisteren met een drankje naar de band. Kortom: een fijne, ongedwongen festivalsfeer voor ieder gezelschap! 

De festival vibes van Glamp Outdoor Camp Appeltern zie je ook terug in de fijne faciliteiten. Er is een grote tent, waar je ook het podium vindt. Hier staan allemaal tafels en stoelen waar je lekker kunt zitten en genieten van de verschillende optredens. Ook is er een Food & Drinks tent waar je terecht kunt voor een lekkere lunch, diner, snacks en verschillende drankjes.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Nadat we wat uitleg hebben gekregen over de nieuwe Appeltern locatie en een plattegrond zodat we onze glamping tent kunnen vinden, lopen we met onze rugzakken naar onze slaapplek voor de avond: een Awaji glamping tent.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

De Awaji is glamping tent op een verhoogde veranda. De tent is eenvoudig, maar knus ingericht, en je slaapt op een lekker bed. Achterin staat een koelkast en een stekkerdoos voor elektriciteit. Beide bedden hebben een nachtlampje, wat handig is omdat het snel donker is in de tent. Er is een gasstel aanwezig en een keukeninventaris met bakjes en bestek zodat je zelf kunt koken. Ook kun je buiten zitten op de veranda en er staan twee strandstoeltjes met nog een extra tafeltje. Je kunt buiten heerlijk naar binnen halen door de tentdoeken aan de zijkant vast te knopen.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Op deze glamping in Gelderland hebben de accommodaties geen eigen sanitair, maar er staan twee sanitaire blokken op het terrein. Hier vind je (warme) douches, wastafels met spiegels en toiletten. 

Nadat we zijn gesetteld in onze Awaji, zijn we teruggegaan naar de live muziek en naar de Food & Drinks tent voor een lekkere burger met frietjes en een speciaal Glamping biertje. De ‘Glamp Blond’ is speciaal gebrouwen voor Glamp Outdoor Camp.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Voordat we terug gaan naar onze tent lopen we nog een rondje over het mooie terrein. Hier en daar ziet het er door de vele regen nog wat modderig uit, maar er is vanalles gezaaid zodat het binnenkort omgeven is door groen.

Achterin het terrein gaat de glamping over in weilanden. Op deze rand vind je een viertal hottubs. Deze kun je huren voor een heerlijke ochtend, middag of avond in een hottub. Met een panoramisch uitzicht over de weilanden en grazende paarden.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

‘s Avonds sluiten we de avond af bij de tent. We hebben de tentdoeken open en zitten onder de veranda. Lekker spelletjes spelen met de live muziek nog steeds op de achtergrond, een drankje erbij en uitzicht op het water. We zijn echt even weg en het festivalgevoel brengt Glamp Outdoor Camp zeker goed over.

Wij verbleven één nachtje bij Glamp Outdoor Camp Appeltern, en hebben genoten van de verschillende bands die zorgen voor live muziek in de avond. Maar verblijf je er langer? Ontdek dan zeker het uitgebreide programma. Er is theater, je kunt in de Hut van Ome Willem zelf een optreden geven of met de kinderen kijken naar een show. Onder het genot van een lokaal biertje luisteren naar verschillende bands of theater. Ook kun je er yoga doen of huur fietsen om de omgeving te verkennen.
Met een app kun je het programma bekijken en activiteiten/fietsen boeken, ook kun je hier chatten met de crew van Glamp Outdoor Camp voor vragen of tips voor de omgeving, erg handig.

Tested by Glampings: Glamp Outdoor Camp Appeltern - Glamping Gelderland

Ons oordeel

Ondanks de regen het gras wat nog moet groeien, proef je nu al zeker de festivalsfeer van Glamp Outdoor Camp Appeltern. Je zit heerlijk aan het water en vanaf de centrale tenten, evenals vanaf je tent kun je meegenieten van de live muziek terwijl de zon onder gaat. We hebben een heerlijke overnachting gehad in de fijne Awaji tent. Glamp Outdoor Camp is een ideale bestemming voor zowel stellen, gezinnen en vrienden. Het is misschien nog wel relaxter dan een ‘echt’ festival omdat je niets moet en alles kan.

Wat kost een verblijf?

Je boekt Glamp Outdoor Camp Appeltern al vanaf €90,- per nacht. Bekijk de website van Glamp Outdoor Camp voor de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Benieuwd naar Glamp Outdoor Camp? Of wil je meteen een verblijf boeken in een bijzondere glamping tent? Bekijk dit toffe pop-up concept hier: Glamp Outdoor Camp