04 mei 2022

Bijzondere overnachtingen, unieke accommodaties, genieten van het buitenleven maar wel met de nodige luxe… we hebben het vast al (veel) vaker gezegd maar dit is waar we van houden bij Glampings. We houden van glamping accommodaties en slapen op luxe plekken in de natuur, als dit ook nog een zonnige bestemming is, is het voor ons helemaal compleet.

Spanje is zo’n vakantieland waar je altijd kan blijven ontdekken, of je nu naar een nieuwe bestemming gaat of als je vaker naar dezelfde bestemming gaat. Spanje heeft ons hart, zeker nu er steeds meer kleinschalige en bijzondere overnachtingsmogelijkheden te vinden zijn. In deze blog nemen we je mee naar 5 unieke glampings in Spanje!

1. Finca les coves: Luxe grotvilla aan de Costa Blanca

Bij Finca Les Coves kun je nu overnachten in een wel heel bijzondere accommodatie: een grotvilla. Dat is een glamping experience pur sang! De villa bestaat uit twee grotten; in de ene grot vind je de master bedroom en de woonkamer en in de andere grot zitten nog twee slaapkamers en een eigen keuken.

Finca Les Coves is een echt eco-paradijs waar je met het hele gezin een heerlijke vakantie kunt vieren aan de Spaanse kust. Ze wekken er energie op met zonnepanelen, er zit geen chloor maar zout in het zwembad, ze scheiden afval en zijn zuinig met water. Ook is er een lokale moestuin met planten en fruitbomen. Met de opbrengst en lekkernijen uit de tuin creëren de Nederlandse eigenaren heerlijke vegetarische maaltijden - handig en lekker, en uiteraard eveneens uit liefde voor de natuur en dieren.

2. Glamping Cloud House Farm in Andalusië: yurts midden in de natuur

Als je je even wilt terugtrekken in de natuur, ‘back-to-basic’ maar met een vleugje glamour, dan zijn de yurts van Cloud House Farm echt iets voor jou. Cloud House Farm is een ecologische glamping in Andalusië, Spanje, in de provincie Malaga. De glamping ligt in een bergachtig gebied vol kurkeiken, olijf- en kastanjebomen. Er is geen mooiere plek om compleet tot rust te komen!

3. Refugio Marnes: slapen in een Jaima tent aan de Costa Blanca

Bij Agriturismo Refugio Marnes kun je verblijven in een "Jaima"; dit is een luxe en stijlvolle Bedoeïenen feesttent die is ingericht voor een comfortabele en een 'anders als anders´ glamping vakantie in Spanje. Bij deze prachtige en landelijke plek staat milieuvriendelijkheid voorop: de elektriciteit wordt volledig via zonne-energie opgewekt en zonder dat de gasten het merken doen de eigenaren veel aan zuivering & hergebruik van water. Met deze inspanningen heeft Refugio Marnes in 2015 het duits eco keurmerk voor toerisme ´der blauwe Schwalbe´ verkregen.

4. La Granja de Antonio in Andalusië: bijzonder overnachten in een yurt

Deze yurt van La Granja de Antonio is zeker een accommodatie om op je bucketlist te zetten! Het kleurrijke interieur en de fijne faciliteiten zorgen voor een heerlijke vakantie, inclusief een eigen tuin waar je kunt genieten van het Spaanse klimaat en lekker buiten zitten. Je vindt er een zwembad om lekker af te koelen, een speeltuin voor de kinderen, er is een Spa aanwezig en een lekker restaurant. De Nederlandse eigenaar geeft je graag tips voor de mooie omgeving.

5. Cortijo dos Santos: robuuste safaritenten in Andalusië

Op Cortijo dos Santos, een schitterende en natuurrijke glamping in Andalusië, staan bijzonder luxe safaritenten. Met plek voor 2 tot maarliefst 9 personen is ieder reisgezelschap hier welkom bij de Nederlandse eigenaren Loes & Leo. Deze rustige en natuurrijke glamping in Spanje ligt aan de rand van een natuurpark met diverse klim- en wandelroutes. De uitzichten zijn overal even spectaculair!

Kleinschalige en luxe campings in Spanje

Benieuwd naar nog meer bijzondere overnachtingen en leuke campings in Spanje? Er zijn genoeg campings en unieke plekjes te vinden. Of je nu opzoek bent naar iets met kinderen, de hele familie of een romantische getaway met z’n tweeën. Ga bijvoorbeeld naar Valencia of Barcelona, of ontdek de spaanse kust. Er zijn veel campings aan de Costa Brava, maar ook de Costa Dorada en Andalusië zijn aanraders. Ontdek kleinschalig overnachten in Spanje!