29 april 2022

Luxe kamperen op mooie plekken maar wel bijdragen en blijven genieten van de prachtige natuur? Dan zijn duurzame glampings de perfecte oplossing! 

Op een duurzame glamping geniet je op een comfortabele manier van een vakantie waarbij jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Dit kan op veel verschillende manieren terugkomen. Vaak wordt de elektriciteit opgewekt met zonnepanelen of wordt er gebruik gemaakt van groene stroom. Het waterverbruik wordt geminimaliseerd, voor warm water worden warmtepompen gebruikt, het afval wordt gescheiden en de schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Wanneer er een restaurant aanwezig is, geniet je hier van lokale streekproducten of zelf verbouwde producten uit eigen tuin. 

Duurzame glampings bevinden zich vaak midden in de natuur, het buitenleven staat dan ook centraal. Door alle voordelen van duurzaam kamperen ervaar je het comfort van een normale glamping met alle luxe van dien, maar heb je zo min mogelijk invloed op de natuur waarin je verblijft. Dat is precies wat we willen natuurlijk!

Graag delen we een aantal bijzondere en duurzame glampings, verspreid over de hele wereld. Welke van deze 7 bestemmingen kies jij voor een glamping vakantie?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cast Away Hvar (@castawayhvar)

1. Cast Away in Kroatië

Allereerst Cast away, een afgelegen duurzaam resort aan de zee op het eiland Hvar in Kroatië. Dit resort heeft ruime houten hutten midden in de natuur. Alle hutten hebben een prachtig uitzicht op de Adriatische zee en de vele eilanden voor de kust, ver weg van het toerisme. De hutten zijn voorzien van comfortabele matrassen, linnengoed en er is een gratis snorkeluitrusting aanwezig. Zo kun je snorkelen in de prachtige zee, maar ook windsurfen, kajakken en suppen is mogelijk!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Glamping Agrifarm📍Toscana (@la_gallinella)

2. Agricamping La Gallinella in Italië

In het zuiden van Italië bevindt zich de prachtige streek Toscane, hier overnacht je bij de duurzame glamping: Agricamping La Gallinella in een lodgetent. Bij deze glamping ontsnap je aan het dagelijkse leven en geniet je van volledige rust en stilte in de natuur. De lodgetenten zijn comfortabel en hebben een kleine keuken met alles wat je wellicht nodig hebt. Sommige lodgetenten hebben zelfs een privé badkamer. De gehele camping is gebouwd vanuit hout en voor de energie wordt gebruik gemaakt van hernieuwbare bronnen. Alle producten op deze glamping zijn biologisch!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Natuurhuisje (@natuurhuisje)

3. Natuurhuisje Wapserveen in Drenthe

Ons mooie Nederland heeft ook steeds meer mogelijkheden om duurzaam te kamperen, zo overnacht je bij het natuurhuisje in Wapserveen in Drenthe, in volledige rust midden in de natuur. Dit bijzondere natuurhuisje heeft alle comfort en luxe van een glamping maar is toch duurzaam. Zo is er een wellness met een houtgestookte hottub en Finse sauna, geen wifi en geniet je van een geweldig uitzicht op de groene omliggende natuur.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Byron Hinterland Glamping 🦘 (@byronbayglamping)

4. Glamping Byron Bay, Australië

Niet alleen Europa heeft prachtige duurzame glampings, ook in de rest van de wereld vind je steeds meer plekken waar je volledig kunt genieten van de natuur en duurzaam kunt kamperen. Zo ook in Australië! Bij Glamping Byron Bay, the camp overnacht je in een grote tent bovenop een heuvel met een geweldig uitzicht waar je geniet van de zonsopgang en zonsondergang over de oceaan en bergen. Deze glamping heeft veel aandacht voor het verminderen van de impact op het milieu, er wordt gebruik gemaakt van eco-friendly en biologische producten, zonne-energie, regenwateropvang en een composttoilet.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Longitude 131° (@longitude131)

5. Longitude 131° in Australië

Nog een geweldige glamping in Australië is Longitude 131°, deze glamping lodges liggen tussen de rode duinen en kijken uit op een van de beroemdste rotsen ter wereld, de Uluru. De open ruimtes van deze glamping hebben een restaurant en bar met fantastisch uitzicht, alle lodges liggen op een bestemming in de natuur met een ervaring van cultuur en geschiedenis, de kunst en natuurlijk erfgoed. Er worden lokale gerechten en wijn afkomstig van regionale producenten geserveerd. Ook zijn de lodges energie-efficiënt ontworpen en zijn ze geïsoleerd met natuursteen. Deze glamping is de perfecte plek voor een geweldig avontuur!

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sandat Glamping Tents (@glampingsandat)

6. Sandat Glamping Tents op Bali, Indonesië

Ook het Indonesische eiland Bali mag niet ontbreken aan deze lijst, hier overnacht je in een geweldige luxe tent bij Sandat Glamping Tents. Het doel van deze glamping is om in harmonie te leven met de natuur maar toch al het comfort van een luxe vakantie te ervaren.  Deze glamping heeft dan ook een eigen zwembad en tuin en wordt omringd door groen, er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, lokale houtsoorten en katoen. De locatie tussen de jungle en de rijstvelden maakt het compleet, je geniet hiervan rust, stilte en luxe op een prachtige plek.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hotel Glamping Flor Y Bambu 🌺🌴 (@florybambu)

7. Glamping Flor Y Bambu in Costa Rica

Costa Rica, een land vol natuur! Een vakantie in dit land mag er niet voor zorgen dat de prachtige natuurrijke omgeving wordt aangetast. Bij Glamping Flor Y Bambu staat de bescherming van het ecosysteem dan ook centraal. Maar ook het comfort en ontspanning is belangrijk bij deze geweldig glamping, je verblijft hier in een van de houten huisjes of in een tent die van alle gemakken is voorzien. Deze tenten zijn gebouwd op ondiepe funderingen om zo het effect op het land te minimaliseren. Ook wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen, plantaardige producten en natuurlijke ventilatie. Het restwater wordt hergebruikt en de verlichting werkt op zonne-energie. Zo kun je genieten van de rust, natuur en ontspanning op een prachtige duurzame plek in Costa Rica.

Costa Rica waterval

Glamping in Costa Rica

Costa Rica staat bekend om zijn tropische regenwouden, adembenemende watervallen, een ongekende diversiteit van wildlife en bountywitte zandstranden. Ook Costa Rica is een van de voorlopers op het gebied van ‘glamping’. Het land kent al jaren vele unieke accommodaties in de vorm van luxe ingerichte tenten en eco-vriendelijke boomhutten midden in de natuur.

Samenwerking Adopteerregenwoud

In de nazomer van 2019 zijn we gestart met een samenwerking met Adopteerregenwoud.nl. Een organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van het tropisch regenwoud in Costa Rica. De combinatie glamping en natuur gaan hand in hand en we zien hierdoor ook steeds meer unieke glamping projecten midden in de natuur. Een organisatie als Adopteerregenwoud.nl vonden we daarom perfect aansluiten bij Glampings en geeft ons de kans een klein steentje bij te dragen aan het beschermen van het regenwoud. 

Wordt nu donatuur bij Adopteerregenwoud!

Wil jij donateur worden bij Adopteerregenwoud? al vanaf € 2,50 bescherm je 1m2 regenwoud) of geef een stukje regenwoud cadeau.

Bekijk hier de mogelijkheden om Adopteerregenwoud te steunen.

Glampings werkt samen met Adopteereenregenwoud.nl, een van oorsprong Nederlandse organisatie die zich volledig inzet ter bescherming van het regenwoud in Costa Rica.

Heb je nog vragen over de organisatie of wil je meer weten over de achtergrond van de organisatie? Mail naar info@adopteerregenwoud.nl