04 oktober 2019

In de nazomer van 2019 zijn we gestart met een samenwerking met Adopteerregenwoud.nl. Een organisatie die zich al jaren inzet voor de bescherming van het tropisch regenwoud in Costa Rica. Het komende jaar zullen we aandacht geven aan Adopteerregennwoud.nl middels inspirerende blogartikelen met hierinn mooie (eco-vriendelijke) plekken in de prachtige natuur die de wereld te bieden heeft.

Dit prachtige en natuurrijke land heeft veel te bieden, waaronder dus het tropisch regenwoud. Costa Rica is tevens een van de voorlopers op het gebied van glamping. Het land kent al vele jaren unieke accommodaties in de vorm van luxe ingerichte tenten en eco-vriendelijke boomhutten midden in de natuur, een goede match met Glampings dus! In deze blog laten we je de top vijf bijzondere (glamping) accommodaties zien in Costa Rica.

1. Luna Lodge, Osa Peninsula, Costa Rica

In het zuiden van Costa Rica vind je Luna Lodge, een eco resort midden in het regenwoud. Het resort den de accommodaties zijn, zoals ze het zelf en zoals bezoekers het zeggen, betoverend, fascinerend en levend. Vanuit een bijzondere lodge kijk je uit over de toppen van het regenwoud en ontdek je alle natuur, dieren en geluiden die je omringen!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Luna Lodge Costa Rica (@lunalodgecostarica) op

2. Faith Glamping Dome, Manzanillo, Costa Rica

Bij Faith Glamping Dome verblijf je, zoals de naam al verklapt, in een bijzondere dome. Een luxe tent die voor je klaar staat in het groene regenwoud. Vanuit de ramen van de dome kijk je uit op de groene bossen die de geheimen van het regenwoud verhullen. Bij Faith Glamping Dome kampeer je midden in het regenwoud of dichtbij de kust zonder dat je de luxe van een hotel hoeft op te geven. Enkele accommodaties hebben hier zelfs privé sanitair. Een bijzondere accommodatie om het regenwoud te verkennen!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Faithglamping (@faithglampingdomecr) op

3. La Tigra Rainforest Lodge, San Carlos, Costa Rica

Bij La Tigra Rainforest Lodge staan er 10 tenten op aparte platforms die uitkijken over de prachtige natuur van het regenwoud! Ze zijn geplaatst tussen de groene bomen aan de rand van het gerenommeerde ‘Children’s Eternal Rainforest’, dit is het grootste privé reservaat in Midden-Amerika. Hier slaap je tussen de bomen en de dieren en val je in slaap met natuurlijke geluiden van het regenwoud.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door La Tigra Rainforest Lodge (@latigrarainforest) op

4. Costa Verde, Parque Nacional Manuel Antonio, Costa Rica 

Een andere bijzondere accommodatie midden in de jungle vind je bij Costa Verde. Hier kun je slapen in een vintage, opgeknapt, vliegtuig die prachtig uitkijkt over het strand en over de rand van het regenwoud. Slapen in dit oude vliegtuig geeft je door de hoogte het gevoel dat je aan het vliegen bent, een overnachting die je niet snel meer zult vergeten!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hotel Costa Verde (@hotelcostaverde) op

5. Flor y Bambu, Playa Grande Guanacaste, Costa Rica

Bij Flor y Bambu vind je een bijzonder en ecologisch hotel dichtbij het strand. Hier verblijf je in een ingerichte tent. Flor y Bambu biedt een bijzondere manier van glamping aan: ze doen er alles aan om hun ecosysteem te beschermen zonder dat de gasten hun luxe en comfort hoeven op te geven. Je kunt er surfen, de omgeving verkennen en ook schildpadden spotten. Een overnachting in een van de glamping tenten zul je niet snel vergeten!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hotel Glamping Flor Y Bambu (@florybambu) op

WIL JE ZELF OOK IETS DOEN VOOR DE BESCHERMING VAN HET REGENWOUD?

Adopteer nu heel eenvoudig zelf een stukje regenwoud (al vanaf € 2,50 bescherm je 1m2 regenwoud) of geef een stukje regenwoud cadeau.

Bekijk hier de mogelijkheden om een stukje regenwoud te adopteren.

Glampings werkt samen met Adopteereenregenwoud.nl (onderdeel van Work with Nature), een van oorsprong Nederlandse organisatie die zich volledig inzet ter bescherming van het regenwoud in Costa Rica.
Heb je nog vragen over de organisatie of wil je meer weten over de achtergrond van de organisatie? Mail naar info@work-with-nature.com

Logo Adopteereenregenwoud.nl