14 september 2020

Duurzamer op vakantie, niet te ver willen reizen en minder gebruik maken van het vliegtuig voor een vakantie. Dat zijn de wensen die sterk naar voren komen in het reisonderzoek dat werd gepubliceerd door The Daily Green. Maar hoe geniet je van een milieuvriendelijkere vakantie zonder te veel in te leveren op comfort?

Milieubewust leven en reizen?

Minder snel goede spullen weggooien in de prullenbak, zorgvuldig omgaan met stroom, gas en water, bij het energie vergelijken kiezen voor groene energie en de auto vaker laten staan. Wanneer jij met je huishouden een minder grote aanslag op de wereld om je heen wilt plegen, zijn er talloze manieren om te verduurzamen. 

Duurzaam kiezen voor glamping

Ook het reizen voor werk en vakantie zijn bij uitstek zaken die beter kunnen. Vaker kiezen voor het delen van een auto, voor reizen met de trein en op de fiets korte afstanden afleggen liggen hierbij voor de hand. Glamping is een duurzame manier van vakantie vieren die steeds populairder wordt. Door te kiezen voor het boeken van een luxe ingerichte tent (bijvoorbeeld met een echt bed, een douche en een houtkachel), mis je weinig comfort. Je kunt deze manier van verblijven in een hut of tent het best zien als kamperen met een upgrade. De nadruk ligt op het logeren in een natuurlijke omgeving die rust biedt, met net dat beetje meer luxe dan je zou hebben in een tent die je zelf bij aankomst op een camping opzet.

Past een glampingvakantie bij jou?

Staat het idee van het slapen in een tent je tegen? Wanneer je kiest voor een glampingvakantie, dan is het (afhankelijk van de camping waar je voor kiest), mogelijk om te kiezen voor een vakantie in een tent, een dome, een hut, een boomhuis of zelfs een omgebouwd wijnvat! Er bestaan glamping accommodaties met een groot raam als dak (je wordt bij het ontwaken begroet door een adembenemend mooi uitzicht op de boomtoppen). Wil je volledig onthaasten, dichtbij de natuur zijn, of juist liever dichtbij een grote stad logeren in een comfortabel buitenverblijf? Dan is het glampen geschikt voor jou!

Duurzaam glampen over de hele wereld

Van houten pods die met zonne-energie worden verwarmd in het Zwitserse Goldingen tot een knusse yurt in Nederland, je kunt in heel Europa glampen. Met een gezin is het heerlijk om een volledig ingerichte tent aan bijvoorbeeld het Italiaanse Gardameer te boeken. Huur fietsen (of neem ze mee), reis zoveel mogelijk met de trein naar jouw glamping bestemming en plan vakanties die vriendelijker zijn voor de wereld om je heen.