23 september 2018

De romantische roodgekleurde bladeren, de laatste warme zonnestralen van het jaar en een rustige herfstbries. De herfst is hier. Hoewel sommige bij het idee van de herfst het liefste onder de dekens kruipen met een kop thee, valt er buiten een hoop schoonheid te bewonderen. In deze blog delen wij de beste plekken in Europa om de prachtige herfstkleuren te bewonderen.

1. Douro Vallei, Portugal

Herfstbestemmingen in Europa

De Douro Vallei is een van de meest betoverende plekken in Europa tijdens de herfst. De vallei ligt in het noorden van Portugal en is vernoemd naar de Douro rivier. Glooiend tussen het groene terrasvormige landschap vind je vele wijngaarden, fruitbomen en olijfgaarden. Langs de oevers van de rivier wordt al jarenlang portwijn en Douro-wijn gemaakt. Deze oudste afgebakende wijnregio staat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Beschouw deze prachtige streek met eigen ogen door te verblijven op een glamping met uitzicht op de Douro Vallei: Quinta Das Corujeiras.

2. Veluwe, Nederland

mooiste herfstbestemmingen in europa

Nog zo’n mooie herfstbestemming is te vinden in Nederland: de Veluwe. In dit beschermde natuurgebied krijgt het Nederlands wild alle ruimte. Ook vind je hier zandverstuivingen, heidevelden en prachtige bossen. Ideaal voor een mooie herfstwandeling. Naast de rust en natuur, kun je hier ook culturele hotspots bezoeken zoals Paleis Het Loo of het Kröller-Müller Museum. Geniet van een heerlijke maaltijd bij een van de culinaire restaurantjes rond de Veluwe. Ook voor wat meer actie kun je naar de Veluwe gaan. Hier kunnen mountainbikers, klimmers, zeilers en ruiters hun hart namelijk ophalen dankzij de vele afwisselende routes. Er zijn verschillende glamping mogelijkheden op de Veluwe. Voor inspiratie kun je hier een kijkje nemen.

3. Praag, Tsjechië

Herfstbestemming europa

Praag wordt door vele één van de mooiste steden van Europa genoemd. Wanneer je met de herfst naar Praag gaat, is de stad een stuk rustiger dan in de zomerperiode. Het historische stadscentrum ligt bedolven onder herfstnevel en bladeren. Bezoek de wijk Latina voor een mooi uitzicht over de Moldau of maak wandelingen over de prachtige bruggen en marktpleinen.

4. Maastricht, Nederland

herfst vakantiebestemming

Maastricht is zeker een van onze favorieten herfstbestemmingen in Nederland. Maastricht is een van de oudste steden van Nederland. Hier vind je oude kerken, indrukwekkende stadsmuren en monumentale herenhuizen. Al deze oude karakteristieken, maken Maastricht de perfecte plek om een romantische herfstdag te spenderen. Maar ook de omgeving van Limburg is een plaatje wanneer de bladeren van de bomen verkleuren. Verblijf bijvoorbeeld in een airlodge op Panorama Camping Gulpenberg en geniet van het waanzinnige uitzicht op het drielandenpunt in Vaals. Vanuit deze glamping bezoek je gemakkelijk de steden Aken, Luik, Valkenburg of Maastricht.

5. Beieren, Duitsland

herfst vakantiebestemming

Beieren is de grootste deelstaat van Duitsland en ligt in het zuidoosten van het land. Het is niet heel gek dat Beieren in de lijst staat van mooiste herfstbestemmingen in Europa, deze streek barst van de natuur en cultuur. Waan jezelf in de mystieke bossen of maak een wandeling langs een van de vele kristalheldere meren. Bezoek middeleeuwse stadjes of een moderne metropool zoals München. Ontdek oude kastelen, barokke kerken, smalle steegjes en traditionele streekproducten. Glampings biedt veel leuke en unieke glamping locaties aan in Beieren, voor een overzicht klik hier.

6. Parijs, Frankrijk

herfstbestemming glamping

Lopend langs de Seine, een bezoekje brengen aan een goede herfstexpositie en dan snuffelend door de marktjes van Parijs lopen. Met alle historische gebouwen in de buurt en de fijne herfstkleuren om je heen, zit je gelijk in de herfstsfeer. Parijs is een fantastische plek om de herfst te vieren! Of je nu graag door een van de vele parken loopt of café hoppen meer jouw ding is, wij geloven dat Parijs voor iedereen wel iets te bieden heeft. En natuurlijk niet geheel onbelangrijk, is Parijs ook de perfecte stad om jouw nieuwe herfstgarderobe in te slaan.

Waar ga jij het liefste naar toe tijdens de herfst?