09 juni 2018

We ❤️ Glamping! Naast het selecteren en delen van de mooiste, meest unieke en bijzonderste kampeerervaringen met de wereld, ontdekken we zelf natuurlijk ook het liefst one-of-a-kind glamping accommodaties. Als we niet het internet afspeuren naar bestemmingen om aan de Glampings collectie toe te voegen, zijn we vaak in één van onze vele safaritenten, yurts of lodges te vinden. Bij Glampings vinden we het namelijk belangrijk om de accommodaties die we aanbieden ook zelf te ervaren. Zodat het voorwerk al is gedaan en jij 100% van je vakantie kunt genieten. En hoe kan dat beter dan met een kijkje achter de schermen? Vandaag nemen we je mee naar Aan de Vleterbeke in België.

Wie, wat, waar?

Aan de Vleterbeke ligt in Oostvleteren, in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Eigenaren Evy en Gerdy hebben bij hun boerderij een prachtige plek gemaakt waar 4 ruime glampingtenten staan. De tenten bieden ruimte aan 8 personen, met een ruim tweepersoonsbed, een knusse tweepersoonsbedstede en 2 stapelbedden. Voor de allerkleinsten kan er een campingbedje worden klaargezet. Er is een speelhoek onder de bedstede, een ruime hoekbank, grote eettafel, goed ingerichte keuken en een comfortabele badkamer. Buiten staat er een picknicktafel op de veranda en ook een stoere BBQ ontbreekt niet. Vanuit de tent kijk je uit op het weiland waar de Belgisch Witblauw runderen staan.

In de omgeving kun je bijzondere plekken bezoeken. Het gebied kent veel geschiedenis vanuit de Eerste Wereldoorlog. In het nabijgelegen Ieper wordt elke avond nog ‘the last post’ geblazen. Het is een indrukwekkend dagelijks eerbetoon aan de gesneuvelden. Hou je van bier, ga dan zeker een Westvleteren trappist drinken bij de trappistenabdij in de buurt. Ben je meer op zoek naar iets voor je kinderen, dan kun je naar verschillende speelparken in de buurt zoals Plopsaland. Ook leuk is het strand (30 minuten rijden) of een dagje Brugge (klein uur rijden).

Onze kampeerervaring

Wij besluiten om op de heenweg een stukje om te rijden, om Brugge te bezoeken. Het is een prachtige oude stad, die niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst staat. De vele bruggetjes en leuke hofjes maken het een heel sfeervol stadje. Je kunt hier eindeloos genieten van de bijzondere oude straatjes, verse wafels, een Belgisch biertje, chocolade en ijs. Toch houden we het na een paar uur voor gezien, we hebben zin om naar de glamping te gaan!

Als we aankomen bij de boerderij van Evy en Gerdy, zien we één van de kinderen naar binnen rennen om te zeggen dat we er zijn. Evy komt naar buiten en is even vriendelijk als tijdens ons e-mailcontact van te voren. Ze heet ons hartelijk welkom en laat ons de tent zien. De koelkast is gevuld met het vlees en het saladebuffet dat wij vooraf al konden bestellen voor de BBQ. Het zijn royale porties, want de grote koelkast is bijna vol

Terwijl we de spullen uitladen begint het te regenen. Wat is het op zo’n moment fijn om een comfortabele tent te hebben. Het geeft zelfs wel een knusse sfeer. De kinderen voelen zich meteen op hun gemak. Ze leggen hun knuffelberen in bed en gaan lekker spelen in het speelhoekje. We eten een broodje en leggen de kinderen op bed. Als ze lekker liggen te slapen, schenken we een wijntje in voor onszelf en gaan we op de veranda zitten. Onze buren hebben het vuur aangemaakt op de vuurplaats en nodigen ons uit om erbij te komen zitten.

De volgende morgen doen we rustig aan. Als onze jongste haar ochtendslaapje doet, ga ik met onze andere twee kinderen op bezoek bij de boerderij. Er staat een grote trampoline en een paar speeltoestellen. Gerdy geeft ons een rondleiding over zijn boerderij. Hij laat ons de kippen, varkens en runderen zien. Trots vertelt hij over hun dieren en het blijkt dat ons BBQ-vlees van de eigen boerderij komt. We kunnen dus met eigen ogen zien hoe goed er voor de dieren gezorgd is. Naast de boerderijdieren hebben ze een nestje jonge katjes, een paar kleine lieve honden en konijnen. Genoeg te zien en te beleven dus.

We besluiten ’s middags om even naar het strand te rijden. Het is fris, maar toch is het leuk om de zee te zien en in het zand te spelen. Terug bij de tent genieten we van de uitgebreide BBQ. Na het eten zetten we de kinderen onder de douche. Een hele beleving, want het is een ruime regendouche waar ze makkelijk samen onder kunnen. Tevreden vallen ze in slaap. Ook zelf hebben we een goede nachtrust. Je hebt dan wel alle comfort van een huisje, toch ervaar je de buitenlucht en niets slaapt lekkerder dan dat.  

Ons oordeel

Evy en Gerdy van Aan de Vleterbeke hebben het concept van glamping goed begrepen. Ze hebben prachtige comfortabele tenten voor hun gasten ingericht. Daarnaast hebben ze ook veel gevoel voor de beleving. Het is kleinschalig en we voelen ons echt welkom. Het zijn de kleine dingen waar ze aandacht aan besteden, zoals de bellenblaas die klaarstaat in de tent voor de kinderen. Of het doosje verse eieren dat hun zoon komt brengen. En als mijn eigen zoon zich licht verbrandt aan een nagloeiend stukje kool, gaat Evy direct brandzalf en pleisters halen. Je ziet dat ze razend druk zijn met de boerderij, maar voor hun gasten maken ze alle tijd.

De combinatie van de luxe glampingtent, de boerderijbeleving en de gastvrijheid maakt dat we Aan de Vleterbeke zeker kunnen aanbevelen.

Wat kost een verblijf?
Een weekend in een luxe tent voor 8 personen is mogelijk vanaf 330 euro. Dat is inclusief opgemaakte bedden en de eindschoonmaak. Voor 660 euro kun je een hele week verblijven in het hoogseizoen. Buiten de maanden juli en augustus en de vlaamse schoolvakanties kost een weekverblijf 550 euro.

Ook zin om te logeren op de boerderij in West-vlaanderen?
Kijk dan hier voor meer informatie of boek direct je verblijf bij Aan de Vleterbeke.

 


Deel dit artikel online