08 mei 2020

In deze coronatijden kunnen we helaas nog niet de grens over voor een vakantie of een roadtrip. Maar dit zorgt voor creatieve oplossingen en alternatieven. Het biedt mogelijkheden om ons eigen land eens goed te gaan verkennen. Hoe leuk is het om eropuit te gaan en de verschillende locaties en bestemmingen in Nederland te ontdekken? Samen met het heerlijke weer zorgt dit voor een fantastische roadtrip vakantie! In deze blog delen we 5 top bestemmingen en accommodaties voor een roadtrip in Nederland. 

1. Roompot

Met een groot aantal verschillende locaties kun je bij Roompot op veel plekken genieten van een luxe glamping vakantie. Rij bijvoorbeeld met het hele gezin naar een luxe safaritent of verblijf romantisch met z’n tweeën in een beach house aan het strand. 

Beach House 4-pers Roompot Beach Resort

2. Qurios

Qurios heeft prachtige strandhuisjes in de duinen en dichtbij het strand. Pak de auto in met strandballen, badkleding en zonnebrand en zet je navigatie aan naar Qurios! Ontdek de verschillende accommodaties en locaties van Qurios: prachtig ingerichte lodges dichtbij het strand. Natuur, avontuur en ontspanning komen hier perfect samen en hier geniet je van een heerlijke glamping vakantie.

Vakantiepark Qurios Ameland - Sea House Adventure

3. Landal

Ga voor een roadtrip naar één van de Landal vakantieparken in ons land. Hier geniet je van het echte buitenleven in bijzondere en luxe glamping accommodaties. Hier kun je genieten van de natuur, zonder dat je hoeft in te leveren op luxe en comfort. Bij Landal staat rust, ruimte en natuur centraal, wat je ook zeker terugvind in ons aanbod van safaritenten en zelfs een boomhut!

Landal Sluftervallei - Safaritenten Texel

4. Droomparken

Bij Droomparken verblijf je in mooie tiny houses. Met het motto: ‘Minder huis, meer leven’ bieden zij de mooiste tiny houses aan, midden in een natuurrijke omgeving. Klein maar heel fijn! Je vindt deze huisjes in Limburg en Gelderland. Vele parken staan midden in de natuur, waardoor ze veel natuurlijke invloeden hebben. Ook heb je hier de mogelijkheid om te barbecueën of bij de vuurplaats te zitten én op een groot aantal parken staat een heerlijke hottub!

Tiny House Maasduinen - Limburg

5. Villatent

Villatent heeft naast safaritenten door heel Europa, ook een aantal safaritenten in Nederland staan. Zo heeft Villatent safaritenten in de Betuwe, Zuid-Limburg, Twente en aan de rand van de Veluwe. Genoeg keuze en variatie in bestemmingen dus!

Vakantiepark De IJsvogel - Luxe safaritenten op de Veluwe

Wat moet je niet vergeten voordat je op vakantie gaat?

Spelletjes voor onderweg zijn erg leuk om mee te nemen, zo gaat de reis zo voorbij en hebben de kinderen wat te doen in de auto. Voor je het weet kom je aan op de bestemming! Wat lekkers om te eten en drinken en eventueel een koelbox is ook een goede aanrader om in te pakken. Of wat dacht je van muziek? Sla verschillende goede roadtrip-afspeellijsten op!
Ook een goede tip is om je autoverzekering te checken voordat je op reis gaat. Doe eventueel ook een bandencheck van de auto en neem een oplader en telefoonhouder mee voor als je mobiele navigatie gebruikt. Een inpaklijst met alles wat je verder mee moet nemen op vakantie is ook handig, zo kun je tijdens het inpakken alles afstrepen. Kies je voor glamping? Dan staat veel voor je klaar bij aankomst, dat scheelt weer ruimte in de auto!