06 januari 2020

Je hebt eindelijk die glampingvakantie geboekt. De luxe boomhut staat te wachten, de bubbels staan koud en je ziet jezelf al helemaal zitten in de hottub met uitzicht over de boomtoppen. Met glamping staat alles voor je klaar bij aankomst. 

Maar dat inpakken, dat zou je toch echt zelf moeten doen. Weifelend kijk je naar de hippe hatchback die voor de deur staat te pronken. Een fantastisch autootje voor in de stad, maar hoe ga je in vredesnaam al je spullen erin krijgen? 

De auto inpakken kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Maar geen nood! Met de volgende tips gaat het je zeker lukken. Voor je het weet ben je onderweg naar je luxe oase in de natuur, mét je favoriete outfits!

Ken je kofferbak

We verwachten echt niet van je dat je feilloos de afmetingen van je kofferbak op kan dreunen. Toch kan het zeker handig zijn om je kofferbak eens goed op te meten. Als je de precieze afmetingen van je kofferbak weet, kan je veel efficiënter inpakken. Nu weet je bijvoorbeeld welke koffers net wel of net niet passen en op welke manier je de bagage het best kan stapelen. Dat kan veel ruimte schelen!

Het dak op

Gaat het echt niet passen? Dan kan je natuurlijk de hele achterbank volladen, of misschien toch maar je liefje lozen. Denk wel eerst goed na voordat je je partner het nieuws brengt. Je kan namelijk ook een dakkoffer kopen. Ideaal als je wat extra inpakruimte nodig hebt.

Tegenwoordig is er voor elke auto wel een geschikte dakkoffer te vinden. Van stoffen dakkoffers tot skikoffers, bagagerekken en robuuste koffers die tegen een stootje kunnen. Dakkoffers zijn er in verschillende soorten en maten en zorgen voor een zee van extra bagageruimte!

Als je een geschikte dakkoffer gevonden hebt, zorg er dan voor dat je hem in het midden op de auto monteert. Veel mensen monteren hun dakkoffer aan de zijkant zodat ze er beter bij kunnen, maar dit heeft negatieve effecten op de wegligging en het rijgedrag van je auto. Het is dus veiliger om de dakkoffer in het midden te plaatsen. 

Slim inpakken

Toegegeven, we doen het zelf ook: gewoon maar beginnen met de auto inpakken om er vervolgens achter te komen dat die ene koffer toch beter onderop kan liggen. Het is slimmer om van tevoren te bedenken welke bagage waar moet liggen. Als je veel spullen mee wil nemen: pak de afmetingen erbij en maak van tevoren een plan. Begin met de zware spullen en zorg ervoor dat deze zo dicht mogelijk tegen de achterbank aan liggen. Zo blijft het zwaartepunt van de auto mooi centraal, wat weer goed is voor het weggedrag. Kleine items zoals handdoeken kan je prima op het laatst in kleine gaten duwen, en volumineuze maar lichte items kunnen het best in de dakkoffer. 

Zorg er tot slot voor dat er geen losse items op de hoedenplank of achterbank liggen, bij een noodstop worden deze als projectielen door de auto geslingerd. Heb je alles ingepakt? Ben je nu helemaal klaar voor jouw glamping vakantie? Ook je bikini? Die heb je natuurlijk straks nodig als je ligt te genieten in je hottub!