27 juni 2022

Glamping combineert het sympathieke van kamperen met de luxe van een B&B. De laatste jaren zijn glampings over heel België als paddenstoelen uit de grond geschoten. Op zoek naar een leuke vakantie in eigen land al glampend? Of trek je wat verder naar Italië, Kroatië of Zwitserland? Dan heb je de volgende zaken zeker nodig.

Wat zijn de basis faciliteiten bij glamping?

Alles hangt af van het land en de eigenaar zelf, maar meestal is je tent of lodge wel voorzien van (warm) water, elektriciteit en verwarming. Zoals bij een B&B heb je ook een bed met lakens en handdoeken ter beschikking. Als je kiest voor lodges op een camping, kan je ook gebruik maken van het restaurant, sportruimte en soms zelfs het zwembad van de camping. In de meeste loges heb je ook een ijskast en een plekje om te koken (of het nu met een houtkachel of magnetron is). Verder is er om in de echte glampingsfeer te komen vaak een barbecue. Warme zomeravonden met een BBQ en een heerlijk zicht over de wijde natuur: wat wil je nog meer?

Wat neem je zelf nog mee?

Om volop te genieten van je glamping vakantie, neem je best wel nog wat zaken mee. Neem je kinderen mee? Dan is hier niet altijd een aparte plek voor voorzien. Een paar extra opblaasbare bedden kunnen zeker handig zijn. Ook kampeerzaken zoals een koffiemaker, een hangmat en wat kampeerstoeltjes neem je best mee. Let er ook op dat je nog steeds kampeert en wifi dus niet overal bereikbaar is. Laad je 4G op of ga gewoon een keer off grid. Heerlijk zo je van niets iets moeten aantrekken, toch?

De algemene huishoudelijke pak je ook in, denk aan toiletgerief, wc-rollen, een spons en vodje, keukenhanddoeken en wat kookgerei. Het heerlijke aan glamping is: niets moet, alles kan. Wat neem je dus zeker mee in je koffer om te kunnen ontspannen? Een goed boek, leuke gezelschapsspelletjes, een zacht dekentje, sportkleren of zwemgerief. Ten slotte steek je wat kaarsjes aan en neem je je dekentje om ‘s avonds te genieten van de sterren en de natuur.

Klaar om te vertrekken?

Voor je vertrekt, eerst nog dit: je hebt enorm veel verschillende soorten glampings dus geen zorgen als je geen zin hebt om op een camping te verblijven of in een lodge in het bos. Voor ieder wat wils. Je kan glampen in een stad, of midden in de natuur. Je hebt superdeluxe glampings zoals Europarcs de Zanding in Nederland, maar kan evengoed gaan logeren bij een boer. Voor gezinnen zijn er glampings met faciliteiten, maar ook back to basics glampings aan een meer of in de bergen.

Ga jij deze zomer glampen?