19 maart 2018

De meivakantie is het perfecte moment om met het hele gezin te genieten van de eerste zonnestralen. Het is vaak nog niet zo druk en toeristisch als in het hoogseizoen en ook in de portemonnee zul je merken dat een weekje eropuit in de meivakantie helemaal geen gek idee hoeft te zijn. Wij zochten de beste bestemmingen voor je uit.

1. Genieten van het nog rustige Zuid-Frankrijk
Kom de aangename temperaturen van Zuid-Frankrijk opzoeken in de meivakantie. AquitaineLanguedoc-Roussilon of de Côte d’Azur zijn perfecte gebieden waar je al aan het strand kunt liggen met zomerse temperaturen. En dat zonder dat alle ligbedden al vol zijn!

Camping Soulac Plage, Aquitaine 

2. De buitenlucht opsnuiven in de Belgische Ardennen
Wanneer de laatste sneeuw- en regenbuiten zijn geweest, gaat ook het seizoen voor de Belgische Ardennen langzaam weer van start. Hier is zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Slaap lekker warm en droog in een zigeunerwagen of ruime safaritent, waar je beschikking hebt over je eigen douche en toilet. Wel zo lekker na een lange en actieve dag in de buitenlucht!

Camping Le Confluent, Ardennen

3. Ontdek het Engelse platteland
Als je aan Engeland denkt, denk je vaak al snel aan regen en kou. Het is misschien niet de populairste vakantiebestemming in het voorjaar, maar daarom wel een ideale plek om de rust op te zoeken. Daarnaast zijn verschillen de regio’s behoorlijk wat betreft het klimaat. Zo kun je het beste naar het oosten reizen, aangezien je hier de minste kans hebt op grote onweersbuien en is er gedurende de maand mei vrijwel net zoveel zonzekerheid als in het hoogseizoen. Verblijf op een Boerenbed in een luxueuze safaritent om echt de rust van het Engelse platteland op te zoeken.

BoerenBed Mill Farm, Sussex

4. De beste bestemmingen in eigen land
Hoewel de maand mei in Nederland ook nog wel eens wisselvallig kan zijn, zijn er toch genoeg plekken in eigen land waar het prima vertoeven is in mei! Trek bijvoorbeeld naar het zuiden, in Limburg kun je lekker naar buiten om al wandelend de eerste zonnestralen te vangen. Of bezoek een boerderijglamping, waar de kinderen lekker kunnen ravotten en spelen met de pasgeboren lammetjes en kuikentjes. 

BoerenBed Kalverweide, Friesland

5. Unieke accommodatie uitproberen in Duitsland
Bij onze buren in Duitsland kan het ook prima vertoeven zijn tijdens de meivakantie. Perfect om eens voor een weekje een unieke boomhut of Pod-house uit te proberen! En valt het weer toch tegen? Dan kun je altijd nog een leuk overdekt pretpark of museum in duiken.

Boomhut Bispinger Heide, Nedersaksen


Deel dit artikel online