11 juli 2022

Bijzonder buiten eten, Wildplukken & Kampvuurkoken

Een ultieme glamping vakantie is al erg bijzonder: een vakantie waar je zeker met hele mooie herinneringen van terug thuiskomt. Toch is er iets wat het nog unieker kan maken, namelijk de manier van koken, eten en zelfs je dagelijkse boodschappen doen. En laat Boerenbed daar nu net extra aandacht aan besteden. In deze blog vertellen we je alles over eten bij BoerenBed.

(buiten) koken in jouw tenthuisje

Bij Boerenbed kun je rondom en in een comfortabel tenthuisje koken op verschillende manieren. Zo is er de mogelijkheid om te koken op houtvuur. Dit heeft wat liefde, aandacht en geduld nodig maar uiteindelijk zal je maaltijd heerlijk smaken. Op frissere dagen kun je in jouw knusse tenthuisje niet alleen genieten van de warmte en gezelligheid van de houtkachel, je kunt er ook de lekkerste maaltijden op bereiden. 

Zodra het zonnetje schijnt ervaar je het echte buitenleven tijdens een vakantie op een BoerenBed boerderij. Je kunt namelijk in de buitenlucht kokkerellen op de buitenkoker bij jouw tenthuisje.

Aan een heerlijk ontbijtje ontbreekt het niet op jullie vakantie bij de boer. Elke ochtend kun je verse eitjes rapen en zelf een lekker ontbijtje maken. Ga je voor een hardgekookt eitje, roerbak of een spiegeleitje? Voor alle andere boodschappen, kun je terecht bij de boerderijwinkel. Hier vind je alle basics en unieke streekproducten, direct van de boer of misschien wel van boeren uit de buurt. Haal bijvoorbeeld lokaal gebrouwen bier, kaas van de zuivelboerderij en vlees van eigen koeien. De boerderijwinkels zijn allemaal honesty-shops: je schrijft op welke producten je meeneemt en rekent op een later moment af.

Bijzonder eten op de boerderij

Alle boerderijen van Boerenbed zijn bijzonder en hebben unieke manieren om eten te bereiden, te kopen en op te eten. We lichten er graag drie uit.

  • Bij BoerenBed TaarTenTuin in Aarlanderveen (Zuid-Holland) aan de Nieuwkoopse plassen, eet je heerlijke lokale taart in de herberg, geniet je van een ontbijtmand met vers brood, zelfgemaakte jam en andere lekkernijen of ga je voor een boerensoep pakket met heksenketel waarin je zelf je heerlijke soep kunt brouwen.
  • BoerenBed Hoeve de Pippert in de Betuwe heeft een boerderijwinkel met zelfgemaakte kaas, kalfsvlees en verse melk.
  • Bij BoerenBed De Kalverweide in Kallenkote (Overijssel) proef je heerlijke zelfgemaakte Kalverweide kaas, lekker voor bij de borrel met een lokaal biertje uit de boerderijwinkel. Hier vind je ook verse melk, rundvlees van eigen boerderij en vers brood dat iedere ochtend door de boerin wordt gebakken.

Gezelligheid staat bij Boerenbed centraal: er worden op de boerderijen ook regelmatig pizza avonden georganiseerd. Je gaat zelf het deeg rollen, de pizza beleggen met verse ingrediënten uit de buurt en kijken hoe de pizza’s binnen een paar minuten worden gebakken. Met z’n allen geniet je van de verse pizza rondom het kampvuur!

Wildplukken & Kampvuurkoken

“​​Ontdek de wereld van het wildplukken, herken wilde eetbare planten en bloemen & ga 'Next level' koken op een kampvuur

Een maaltijd bij Boerenbed kook je dus altijd op een houten vuurtje, maar in het weekend van 15 en 16 of 22 en 23 oktober wordt het nog specialer! Wildpluk-expert Tim komt langs om samen op een leuke, lekkere en leerzame manier heerlijke gerechten te bereiden. Hij leert je alles over eetbare plantjes, kruiden en bloemen, die je in het dagelijkse leven op veel plekken terugvindt. Met de geplukte ingrediënten uit de omliggende natuur leert hij vervolgens hoe je hier de lekkerste maaltijden en recepten mee kunt maken. Ga mee op pad tijdens de Wildplukken & Kampvuurkoken weekenden in Oktober bij BoerenBed en laat je verwonderen wat de natuur allemaal te bieden heeft!