Accommodatie aanmelden

Camping Friuli

Friuli-Venezia-Giulia is de kleinste en wellicht een van de minst bekende streken van Italië, maar daardoor juist niet zo toeristisch. Voor een ontspannen kampeervakantie in een veelzijdige omgeving is een camping in Friuli zeker een aanrader.

Campings
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Camping Friuli

Friuli heeft een afwisselend landschap dat de charme van de regio bepaalt; in het noorden vind je hoge bergen, uitlopers van de Dolomieten en de Alpen, in het midden loopt het van een heuvellandschap over tot een vlak landschap, met als provinciestad Udine, en in het zuiden vind je de mooie kust aan de Adriatische Zee. Wie een vakantie boekt op een camping in Friuli, heeft dus keuze uit een cultuur-, strand- en natuurvakantie. In Friuli vind je vele bezienswaardigheden die vertellen over de interessante historie van de regio dat onder verschillende invloeden heeft gestaan. Door de ligging aan de grens met Oostenrijk en Slovenië is een camping in Friuli een leuke uitvalsbasis voor verschillende uitjes.

Campings met glamping in Friuli

Campings met glamping in Friuli vind je in alle soorten en maten. Kamperen in deze regio is leuk voor gezinnen met kinderen, romantische koppels en ouderen. Glamping biedt de kampeerder nét wat meer luxe dan een gewone camping. Op een glamping verblijf je namelijk in een kant-en-klare en vaak ook originele accommodatie. Zo kun je in Friuli overnachten in een rustieke safaritent of een grote lodgetent, of zelfs een luxe hybridlodge die van alle gemakken is voorzien. Glamperen is de perfecte combinatie van kamperen met een vleug glamour in een accommodatie met een keuken, badkamer en vaak echte bedden.

Camping vakanties in Friuli, Italië

Camping vakanties in Friuli, Italië, breng je door op een van de leuke charme-campings in de natuur, een gezellige familiecamping met zwembad voor de kinderen of een luxe 5 sterrencamping met alle voorzieningen die je je kunt wensen. Ook de omgeving is leuk om te verkennen, juist omdat het massatoerisme Friuli nog niet heeft bereikt. Ontdek de Slavische, Oostenrijkse en Venetiaanse invloeden op de cultuur, de architectuur en de gastronomie in Udine, Triëst en andere kleine dorpen en grote steden. Aan de Adriatisch Kust vind je lange stranden waar je heerlijk kunt zonnen, en de natuurliefhebber trekt een van de vele natuurparken in, zoals het Parco Naturale Regionale delle Dolomiti Friulane.

Vier vakantie op een camping in Friuli en geniet van een heerlijk verblijf!