Accommodatie aanmelden

Logeren bij de boer Overijssel

Wil jij kennismaken met het idyllische plattelandsleven? Dan is logeren bij de boer in Overijssel de perfecte plek! Hier help je de boer met het verzorgen van de dieren, ontbijt je met vers gelegde eieren en verblijf je in een luxe tenthuisje. Je waant je in de prachtige natuur van Overijssel met veel natuurparken en komt volledig tot rust. Ontdek het snel bij Glamping op een boerderij in Overijssel!

Types
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glamping op een boerderij Overijssel

Wil je uitkijkend op de koeien in het weiland wakker worden en genieten van slow living midden in de natuur? Dan is een vakantie bij BoerenBed in Overijssel perfect! Bij Het Wesselink in Salland nemen Henk en Magriet je graag mee in hun leven op de boerderij. Je slaapt in een tenthuisje liggend aan de bosrand en kijkt uit over de weilanden met grazende koeien. Je begint de dag met het rapen van verse eieren uit het kippenhok voor een heerlijk ontbijtje. ’s Ochtends kun je misschien wel reeën door het weiland zien lopen. Dat is pas een goed begin van de dag! Er is genoeg te doen op de boerderij, van het voeden van kalfjes tot aan het spelen op het erf. Bouw een hut, knuffel met de konijntjes, wandel langs de dierenweide en de wei met pony’s. Vergeet ook niet langs de logeerezels Lola en Joris te gaan. ’s Avonds geniet je van een lekkere maaltijd, een gezellige pizza-avond op woensdag en zaterdag of kies voor wat ontspanning in de hottub.

Ook bij Femmie en Goos bij De Kalverwijde in het Overijsselse Kallenkote is er genoeg te beleven en is het altijd gezellig. Op deze authentieke boerderij wonen meer dan 100 koeien en jouw tenthuisje staat precies naast de wei. Naast koeien vind je op deze boerderij ook lammetjes, konijntjes, poezen, pony’s en nog veel meer. Genoeg dieren om te verzorgen en te knuffelen!

Na een drukke avontuurlijke dag ontspan je heerlijk met een lekkere borrel. Ga langs de boerderijwinkel voor zelfgemaakte Kalverweide kaas. Bereid een smakelijke maaltijd op het houtvuur, ontspan in de hottub of geniet van een gezellige avond bij het kampvuur.

Logeren bij de boer Overijssel

Het echte boerenleven proeven, helpen met verzorgen van de dieren, spelen op het erf, dat is natuurlijk al geweldig. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken aan een vakantie in Overijssel, is het ontdekken van de prachtige natuur. Duik het natuurgebied De Weerribben in of Nationaal Park Dwingelderveld, Natuurgebied Het Drentsch-Friese Wold en ga voor de route Woldberg van 8.4 kilometer. Beklim de uitkijktoren en bezoek 3 provincies in 1 dag.

Ook Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug zijn een bezoekje waard. Voor een dagje weg is Giethoorn, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd, aan te raden. Huur hier een bootje of kano en ontdek dit toeristische maar mooie plekje van Nederland. Ook de gezellige historische stad Deventer is erg leuk voor een dagtripje. Struin hier door de smalle straatjes, bezoek de leuke winkeltjes en ga lekker eten bij de gezellige restaurants.