Accommodatie aanmelden

Logeren bij de boer Drenthe

Wil je kennismaken met het idyllische plattelandsleven? Dan is logeren bij de boer in Drenthe iets voor jou! Hier help je de boer met het verzorgen van de dieren, ontbijt je met vers gelegde eieren en verblijf je in een luxe tenthuisje. Je waant je in de prachtige afwisselende landschappen van Drenthe met de Brinkdorpen en het historische verleden. Ontdek het snel bij Glamping op een boerderij in Drenthe!

Types
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glamping op een boerderij Drenthe

Het historische Drenthe staat bekend om de hunebedden, afwisselende mooie natuur en bijzondere brinkdorpen. Dit klinkt als de perfecte plek voor een glamping vakantie waarbij je even back to the basics gaat en het echte slow living ervaart. En waar kan dit nu beter dan bij BoerenBed?

Bij Rik en Marian ontdek je De Lange Weide in het Drentse Dwingeloo en kom je volledig tot rust in je tenthuisje tussen de bomen op het Drentse platteland. Op deze biologische boerderij worden de jonge koeien grootgebracht en zijn er paarden, geiten, hangbuikzijnen en nog veel meer lieve dieren. Er is altijd genoeg te doen. Je kunt zelfs een paar keer in de week een ritje maken met de paardenmeisjes. Rik en Marian vinden het belangrijk dat je echt ontspant, niks moet en alles mag. Bestel vers brood voor het ontbijt, haal een eitje uit kippenhok voor een verse omelet gebakken op de houtkachel. Ga richting het boerderijwinkeltje om een pannenkoek kookkrat of kampvuurkar te halen. Om echt te ontspannen, boek je de hottub en duik je daarna heerlijk je comfortabele bed in.

Goed nieuws, de hond mag mee naar deze BoerenBed Boerderij!

Logeren bij de boer Drenthe

Kom het echte boerenleven proeven, helpen met het verzorgen van de dieren en speel op het erf. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken aan een vakantie in Drenthe, is het ontdekken van de prachtige omgeving. Dwingeloo is een van de best bewaarde Brinkdorpen, net als het brinkdorp Orvelte. Een brinkdorp is een dorp aan de rand van de zandgronden. Deze zijn ontstaan in de hoge middeleeuwen en werden zo gebouwd zodat de bewoners over water voor het vee beschikten en akkergronden hadden om voedsel op te verbouwen. Ook vind je in Drenthe Hunebedden. Dit zijn de restanten van stenen grafkelders waarin veel generaties zo’n ongeveer 5400 jaar geleden hun laatste rustplaats kregen. Deze bijzondere hunebedden zijn zeker een bezoek waard!

Naast het bezoeken van de Brinkdorpen en hunebedden heeft Drenthe ook een afwisselend landschap met veel natuur. Zo is een bezoek aan het Nationale Park Dwingelderveld of een van de andere twee natuurparken zeker de moeite waard. De vele Drentse fietsroutes zijn perfect voor het verkennen van de Drentse natuur en brengt je op de mooiste plekjes.

Ook vind je midden in het bos Het Blauwe Meer. Dit is een recreatiepark dat door Natuurmonumenten beheerd wordt en waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen. Een dagje eropuit? In het Drents Museum in Assen vind je tentoonstellingen over archeologie, kunst en hedendaags realisme. Ook de stad Assen is erg leuk voor een dagje winkelen en lekker eten bij een van de restaurants. Verder zijn Handelsstad Meppel met zijn kerk, grachten en historische binnenstad de moeite waard. Ook Emmen is ideaal voor een dagje weg. Wandel door het sfeervolle centrum en bezoek het groene stadspark. Een dagje met de kinderen weg in Drenthe? Wildlands Adventure Zoo in Emmen of het Vogelpark in Ruinen zijn zeker aan te raden.

Een indrukwekkende bijzondere dag ervaar je bij UNESCO werelderfgoed de Koloniën van Weldadigheid of bij herinneringscentrum Kamp Westerbork.