Accommodatie aanmelden

Logeren bij de boer Friesland

Wil je kennismaken met het idyllische plattelandsleven? Dan is logeren bij de boer in Friesland de perfecte plek! Hier help je de boer met het verzorgen van de dieren, ontbijt je met vers gelegde eieren en verblijf je in een luxe tenthuisje. Je waant je in de prachtige natuur van Friesland met natuurlijk de Friese meren. Hier kom je even volledig tot rust. Ontdek het snel bij Glamping op een boerderij in Friesland!

Types
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Glamping op een boerderij Friesland

Friesland staat bekend om haar prachtige Friese meren. Deze provincie is dan ook dé perfecte plek om volledig tot rust te komen aan het water. En hoe kan dit nu beter dan door slow living te ervaren bij BoerenBed? Bij Hoeve Waterschap in het Friese Echternerbrug nemen Christa en Gert je mee in hun leven op de biologische boerderij. Samen zorgen zij ervoor dat de bedreigde Fries Roodbonte koeien rustig kunnen opgroeien in het weiland. Vanuit je tenthuisje zie je kalfjes samen met hun moeders door de wei lopen, hoe bijzonder is dat. Ook kun je hier paarden en pony’s borstelen en knuffelen, spelen met de geiten en nog veel meer. Er is genoeg te doen op deze boerderij! Zo kun je ontspannen in de hottub, koken op het houtvuur en geniet je van verse appeltaartjes, Friese biertjes en nog veel meer lekkers uit de boerderijwinkel.

In het Friese Akkrum word je bij Hoeve Meskenwier omringd door water en heb je prachtig uitzicht over de weilanden. Op deze traditionele boerderij zorgen Tette en Jantsje dat alles goed gaat, maar ze kunnen ook zeker wat hulp gebruiken bij het voeden van het jonge vee. Aan waterpret ontbreekt het hier niet. Ga varen, zwemmen, vissen of zelfs kanoën. Ook kun je knuffelen met de geitjes, konijnen of de pony verzorgen. Na een dag vol avontuur rust je uit bij je tenthuisje, kook je op houtvuur en heb je samen een gezellige avond voor je het heerlijke comfortabele bed in duikt.

Ook op de Friese eilanden vind je genoeg boerderijen. Bij Jolanda en Gerben slaap je bij De Zeekraal op Terschelling. Hier lopen 250 Friese melkschapen rond in een weiland, waarop je uitzicht hebt vanuit je tenthuisje. Altijd al willen weten hoe schapenkaas of schapenroomijs wordt gemaakt? Dat ontdek je hier! Ook kun je knutselen, lezen, spelletjes spelen en in de boerderijwinkel haal je typische Terschellinger producten zoals cranberry’s.

Bij Margrete en Douwe op Boerderij Ameland verblijf je in een tenthuisje met prachtig uitzicht over de dijk, duinen en op de weide waar de schapen of paarden grazen. Naast paarden en schapen heeft deze boerderij ook nog een ganzenopvang en kun je de kippen voeren. Leer alles over de weidevogels en de bijzondere natuur op dit eiland. Terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen, de zandbak of trampoline kun je lekker ontspannen. Geniet van het buitenleven, de geur van de zee of haal heerlijke verse groentes uit de boerderijwinkel en zet de barbecue vast aan. Je hebt hier gegarandeerd een heerlijke rustgevende glamping vakantie midden in de prachtige natuur.

Goed nieuws, de hond mag mee naar deze BoerenBed Boerderijen!

Logeren bij de boer Friesland

Het echte boerenleven proeven, helpen met het verzorgen van de dieren, spelen op het erf... dat is natuurlijk al geweldig. Maar wat ook zeker niet mag ontbreken aan een vakantie in Friesland is het ontdekken van de prachtige natuur. Ontdek de Friese meren en pak een kano, ga zwemmen, vissen, windsurfen of suppen. Ga richting het Nationaal Park De Alde Faenen en Natuurgebied De Deelen. Ook een kajak excursie met de boswachter, het kameleondorp of de orchideeënhoeve bezoeken is zeker de moeite waard.

Op Terschelling vind je het uitgestrekte natuurgebied de Boschplaat, een heerlijke plek om te wandelen. Ga op West-Terschelling richting de beroemde Brandaris en maak leuke vis- en boottochten. Het mooie eiland Ameland ontdek je met de fiets. Rijd naar het strand voor een dagje aan zee of kies voor een rustgevende boswandeling. Voor nog meer avontuur kun je gaan golfen, een robbentocht boeken of het Maritiem Centrum bezoeken. En wat echt niet mag ontbreken aan een vakantie in Ameland is een bezoek aan de vuurtoren en een heerlijke pannenkoek bij het restaurant onder de vuurtoren.