Accommodatie aanmelden

Eco-friendly Glamping

Mensen zijn steeds meer bezig met duurzaamheid. Iets waar je ook aan kunt denken bij het plannen van je vakantie! Van een eco-friendly glamping tot aan compleet zelfvoorzienende huisjes, er zijn tegenwoordig veel opties die duurzaam glamperen makkelijker maken.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Eco-Friendly Glamping

Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid. In hun dagelijks leven, maar ook bij het plannen van een vakantie. Gelukkig hoeft duurzaam kamperen niet moeilijk te zijn, want eco-friendly glampings schieten als paddenstoelen uit de grond! Er zijn verschillende manieren waarop duurzaam glamperen mogelijk is. Naast dat je met de auto richting je bestemming rijdt in plaats van met het vliegtuig, kun je ook letten op de activiteiten die je onderneemt, het eten dat je koopt maar ook de accommodatie die je boekt.

Accommodaties zoals tiny houses maken duurzaam glamperen extra makkelijk. De meeste tiny houses zijn, onder andere doordat ze klein zijn en daardoor minder stroom, gas en water verbruiken, een duurzame optie. Daarnaast worden veel van deze huisjes gemaakt van duurzame materialen en zijn sommige zelfs geheel zelfvoorzienend! Zo zijn er veel tiny houses met zonnepanelen om energie op te wekken of vangen ze regenwater op om weer te gebruiken in het huis. Hoe top is dat! Een voorbeeld van zo’n zelfvoorzienend huisje vind je bij Roompot ECO Grevelingenstrand. Hier staan 30 zelfvoorzienende cottages verspreid rondom een meer.

Ook zijn er veel eco-friendly glampings te boeken. Veel van deze glampings verbouwen hun eigen eten en nodigen je uit om ’s avonds aan tafel te schuiven. Hier proef je allerlei lekkers van eigen oogst of eten dat uit de streek komt. Zo hoeft het eten niet kilometers te reizen voordat het bij jou op tafel ligt, wat ook weer scheelt in uitstoot! In Nederland kan dit bijvoorbeeld bij de Voedselbron Graauw, waar leuke safaritenten op je staan te wachten voor een ontspannen vakantie in eigen land.

Duurzaam glamperen bij een eco-friendly glamping

Wat een glamping die eco-friendly is anders maakt dan een ‘normale’ glamping verschilt per locatie. Zo zijn er glampings die al hun eigen stroom opwekken, die een eigen afvalwaterzuiveringssysteem hebben of bijvoorbeeld alles hebben gemaakt van duurzame materialen en alleen eten serveren van eigen grond. Ook kan er rekening worden gehouden met de producten die worden gebruikt tijdens de schoonmaak. Je merkt het al, duurzaamheid kan op veel verschillende vlakken voorkomen!

Duurzaam glamperen kan door heel Europa! Is het land dichtbij, dan is het natuurlijk makkelijk om er met de auto te komen. Zo heb je in Duitsland Uhlenköper-Camp Uelzen. Hier slaap je in een minihuisje, koop je in de biologische winkel je boodschappen en is het zwembad vrij van chemische watertoevoegingen. In Nederland slaap je op Vakantiepark De Klepperstee in een Wikkelhouse. Dit is een duurzaam vakantiehuisje gemaakt van gerecycled karton. ’s Ochtends neem je op het vakantiepark een frisse duik in de natuurlijke zwemvijver. Zo ben je meteen wakker en klaar voor een nieuwe dag!

Slaap je niet op een eco-friendly glamping, dan kan je zelf altijd rekening houden met de boodschappen die je doet en het eten die je eet om duurzaam te glamperen. Ben je in een natuurrijke omgeving? Dan zijn er vaak veel markten waar je verse producten van boeren uit de streek kunt kopen, maar ook veel biologische winkels met producten uit de regio! Zorg daarnaast voor een hervulbare waterfles, dat scheelt weer een hoop plastic! Twijfel je of het water drinkbaar is? Dan zijn er ook hervulbare waterflessen te koop waar een filter in zit.

Benieuwd welke opties wij op Glampings.nl bieden voor duurzaam kamperen? Bekijk ons aanbod hier en boek een eco-friendly glamping.