Accommodatie aanmelden

Boerderijvakantie Frankrijk

Kamperen op een boerderij op het platteland van Frankrijk. En dan niet in een te krappe tent, maar een heuse grote, luxe safaritent. Klinkt dat niet fantastisch? Ontdek het boerenleven tijdens een boerderijvakantie in Frankrijk met de kids.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Frankrijk

Een boerderijvakantie in Frankrijk ligt misschien niet direct voor de hand, maar daarom is het juist zo’n goed idee. Vooral gezinnen met jonge kinderen genieten van een heerlijk ontspannen en bijna idyllische tijd op het Franse platteland. Al spelenderwijs leren de kinderen over het leven en de natuur, en natuurlijk is er volop ruimte en tijd om te spelen met leeftijdsgenootjes. De boer en boerin vertellen graag over het reilen en zeilen op de boerderij en kunnen een paar extra handjes wel gebruiken. De kinderen zijn van harte uitgenodigd om te helpen bij de verzorging van de koeien en kalfjes, schapen en lammetjes, de kippen en alle andere boerderijdieren.

Tijdens een luxe boerderijvakantie in Frankrijk slaap je niet in zomaar een tent, maar in een heuse safaritent of lodgetent voor 4-6 personen, of een andere unieke accommodatie. Slapen in een safaritent noemt men niet kamperen maar ‘glamperen’ – glamorous kamperen. Je bent namelijk van alle gemakken en veel luxe voorzien. De tent heeft aparte slaapruimtes, een keukenblok en een woon- en eetgedeelte. Vaak is er zelfs een badkamer aanwezig. De inrichting is sfeervol en rustiek, in stijl met de omgeving dus. Slapen op de boerderij is beslist geen straf.

Logeren bij de boer in Frankrijk

Logeren bij de boer in Frankrijk is leuk voor alle leeftijden. Kinderen, hun ouders en ook de grootouders genieten van het plattelandsleven. De tijd lijkt hier net iets langzamer te gaan, de zorgen verdwijnen en de hectiek van alledag ligt ver weg. Hier op de boerderij kunnen kids vrij spelen, ontdekken en leren terwijl ouders genieten van de rust en de natuur. Raap een eitje in het kippenhok, ga pootjebaden in het stroompje en lig languit in het groene gras. Niks moet en alles mag.

Wie gaat slapen bij de boer in Frankrijk maakt herinneringen voor het leven. Niet alleen het verblijf op de boerderijglamping is bijzonder, ook de landelijke omgeving is prachtig. Maak mooie wandel- of fietstochten, bezoek grote steden of authentieke dorpjes, haal vers brood bij de bakker en wat beleg op de lokale markt voor de lunch. Bezoek kastelen, grotten en ruïnes, steek je tenen in een zacht zandstrand aan de kust en verwonder je in de prachtige musea die Frankrijk rijk is.

Een boerderijvakantie in Frankrijk wordt er een om nooit meer te vergeten!