Accommodatie aanmelden

Voor een weekendje weg op een van de Waddeneilanden moet je op Texel zijn. Hier kun je heerlijk uitwaaien aan zee, genieten van dagverse vis bij de Koog, of een bezoekje brengen aan de ouderwetse Vuurtoren op het noordelijke uiteinde van het eiland. Ook het prachtige ouderwetse centrum van Den Helder is goed bereikbaar. Met een korte boottocht van 20 minuten beland je in de haven. Hier ligt tevens het marine museum, wat zeker een bezoekje waard is. Bijzonder overnachten doe je dus zeker op Texel!

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Kies voor een bijzondere glamping in Texel

Door de combinatie van zee, natuur en rust, is Texel een echte aanrader. Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling door het natuurgebied, waar je ook prachtig door de duinen kunt lopen. Hier voel je het heerlijke zeebriesje in je gezicht. Ook een fietstocht op dit eiland behoort tot de mogelijkheden. Texel kent maar liefst 140 kilometer aan fietspaden, zowel door het binnenland als langs de kust. Een lekker weekendje weg met de familie is dus zo geboekt!

Origineel overnachten op een glamping in Texel

Echt bijzonder slapen doe je op een glamping op Texel. Kies voor een safaritent, glampingtent of een grote lodge voor de hele familie. En wil je echt iets unieks? Ga dan kamperen in een authentieke yurt op het duinkampeerterrein Loodsmansduin. Door de verschillende activiteiten voor jong en oud is er voor ieder gezelschap wel iets te vinden. Zo kunnen de kinderen geanimeerd worden door het animatieteam, terwijl de ouders lekker wandelen of fietsen door de duinen. Maar ook een middagje wadlopen, garnalen vissen of een bezoekje aan Ecomare is een echte aanrader.

Doordat Texel dichtbij het vasteland ligt, is een uitstapje naar Den Helder of Amsterdam eenvoudig gemaakt. Ook het huren van een bootje is een fluitje van een cent. Let er daarbij wel op dat je niet te ver van de kust afdrijft! Blijf je liever met beide benen op het “vasteland”, dan kun je nog altijd naar het scheepvaartmuseum in Oudeschild of een terrasje pakken in de Koog. Op Texel kun je origineel overnachten en kom je niks tekort!