Accommodatie aanmelden

Boerderijvakantie Utrecht

Ontdek het leven op het platteland tijdens een boerderijvakantie in Utrecht. Hier kun je spelen in de hooiberg, de boer helpen met de verzorging van de dieren en met de boerin samen koekjes bakken. Geniet met de kinderen van een idyllische familievakantie in Utrecht.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Utrecht

Een boerderijvakantie in Utrecht is ontzettend leuk voor gezinnen met kinderen of grootouders met kleinkinderen. Vooral jonge kinderen vinden het geweldig om op de boerderij te logeren. Op de boerderij is namelijk ontzettend veel te zien en te doen. Ga op ontdekking met de boer en boerin, die laten je graag zien waar de koeien slapen en waar de kippen eitjes leggen. En waar slapen de gasten? In een grote en robuuste safaritent op het erf.

Slapen bij de boer wordt extra speciaal in een van de luxe safaritenten voor 4-6 personen. Kinderen vinden het gaaf om in zo’n grote tent te slapen en ouders genieten juist vaak van de luxe die je binnenin vindt. Het interieur, vaak in rustieke stijl, bestaat uit aparte slaapruimtes, een keukenblok, een woongedeelte en meestal ook een privé badkamer. Zo hoef je ook bij de boer op het platteland niet in te leveren op luxe en comfort.

Logeren bij de boer in Utrecht

Logeren bij de boer in Utrecht is een ware belevenis. Op de boerderij is namelijk áltijd wat te beleven en te ondernemen. De boer is blij met een paar extra helpende handjes om de kippen te voeren en de koeien te melken. Daarna een ritje op de tractor en verstoppertje spelen op het grote erf, een rondje skelteren en klimmen op het klimrek – dan is de dag alweer snel voorbij. Terwijl de kinderen zich kostelijk vermaken op het terrein komen de ouders heerlijk tot rust op het grote terras van de safaritent, in de zon.

Op de boerderij hoef je je echt niet te vervelen, maar het is ook leuk om er eens op uit te gaan in de omgeving. De provincie is ontzettend natuurrijk en kent vele leuke dorpen, steden en attracties. Bezoek met de kids bijvoorbeeld Dierenpark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Er zijn vele kastelen en landhuizen die een bezoek waard zijn, en de Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied waar je uren kunt ronddwalen. In de stad Utrecht kun je natuurlijk goed winkelen en over de grachten varen, of ga met de kinderen naar een van de vele speelparadijzen, klimbossen of kindermusea.

Een boerderijvakantie in Utrecht wordt er een om nooit meer te vergeten!