Accommodatie aanmelden

Boerderijvakantie Drenthe

Is er een betere plek in Nederland waar het je boerenleven kunt ervaren dan in Drenthe? Voor een echt unieke beleving boek je een boerderijvakantie in Drenthe met de kinderen en maak je kennis met het leven op het platteland.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Drenthe

De ‘oer-provincie’ van Nederland is een ideale plek voor een boerderijvakantie. Drenthe heeft immers vele authentieke en moderne boerderijen waar je kunt luxe kamperen. Dat is leuk voor jong én oud, want een vakantie op een boerderij zit boordevol activiteiten en is bovendien erg leerzaam. De kinderen mogelijk namelijk de boer en boerin meehelpen met allerlei klusjes, zoals de koeien eten geven en kalfjes aaien, schapen in de wei laten en lammetjes verzorgen. Er moeten ook eitjes worden geraapt, met de tractor gereden worden en het erf moet tot in alle hoeken worden ontdekt. Kinderen vermaken zich opperbest bij de boer.

Na zo’n lange dag vol nieuwe indrukken kom je heerlijk tot rust in een comfortabel bed. Kamperen op een boerderij wordt ‘glamperen’ in een luxe safaritent of lodgetent, of misschien wel een andere unieke accommodatie. De grote tent, gemaakt van canvaszeilen en houten palen, herbergt een landelijk interieur die geheel in stijl is met de omgeving. De houten inrichting en authentieke details zoals een bedstee voor de kinderen zorgt voor veel sfeer. De tent is veelal voorzien van aparte slaapruimtes, een keuken en woongedeelte, en vaak zelfs een privé badkamer met een douche en een toilet. Luxe kamperen ten top.

Logeren bij de boer in Drenthe

Logeren bij de boer in Drenthe is leuk voor gezinnen met jonge kinderen. Terwijl de kleintjes vrij spelen op het erf of de omgeving, vaak met genoeg leeftijdsgenootjes, genieten de ouders van hun welverdiende rust op het grote terras van de tent met een hapje en een drankje. Het leven op het platteland en het uitzicht op de landerijen zorgt voor ontspanning. De hectiek van alledag kun je tijdens een vakantie op een boerderij in Drenthe makkelijk achter je laten.

De boerderij biedt veel vermaak, maar het is ook zeker de moeite waard om de omgeving van de boerderij te verkennen. Drenthe is namelijk een ontzettend mooie provincie met schitterende landschappen. Wandel, fiets of mountainbike en ontdek de natuur van bijvoorbeeld Nationaal Park Dwingelderveld. Trakteer de kinderen op een dagje in Dierenpark Emmen of Plopsa Indoor Coevorden, of bezoek het Hunebedcentrum in Borger en maak een grote stap terug in de tijd. Het Drents Museum in Assen is eveneens een leuke plek om wat uren door te brengen.

Een boerderijvakantie in Drenthe wordt er een om nooit meer te vergeten!