Accommodatie aanmelden

Boerderijvakantie Friesland

Een boerderijvakantie in Friesland is wellicht de meest Hollandse manier om een vakantie door te brengen. Geniet samen met de kinderen van een heerlijk ontspannen en ook vooral leerzame vakantie op een boerderij in Friesland.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Friesland

In boerderijvakantie in Friesland staat in het teken van ontspanning en plezier. Gezinnen met jonge kinderen genieten van de rust, de ruimte en de natuur, maar ook zeker van de boerderijdieren en alle activiteiten die je er kunt ondernemen. Kinderen worden namelijk van harte uitgenodigd om de boer en boerin een handje te helpen met het verzorgen en knuffelen van de beesten. Een ritje met de tractor, eitjes rapen bij de kippen, slootjespringen en in het hooi ravotten – het hoort er allemaal bij. Kinderen zullen zich echt niet vervelen tijdens een vakantie op een boerderij.

Slapen op de boerderij is al net zo bijzonder. De boerderijglamping heeft namelijk grote safaritenten of lodgetenten, of andere unieke accommodaties waarin je kunt verblijven. De grote tenten bieden veelal plek aan 4-6 personen en zijn geheel in stijl ingericht en aangekleed. Het landelijke interieur met hout en vele kleine details maken het slapen bij de boer een bijzondere ervaring. De tent is voorzien van aparte slaapruimtes, een keukenblok en woongedeelte, en vaak ook een badkamer met een douche en een toilet. Erg luxe dus. Dat noemen we niet kamperen, maar ‘glamperen’ – glamorous kamperen.

Logeren bij de boer in Friesland

Logeren bij de boer in Friesland is perfect voor de kleine dierenvrienden. Er zijn weinig andere momenten dat je als kind zo dicht bij zulke mooie dieren komt en zelfs te kans krijgt om deze te verzorgen. Ook het erf en de omgeving is heel kindvriendelijk, dus de kids hebben alle ruimte en vrijheid om op ontdekking te gaan. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat ouders ook een heel ontspannen vakantie beleven. De luxe tent draagt bij aan dat heerlijke vakantiegevoel. Met een kop koffie en wat lekkers genieten van de zon op het terras, heb je nog meer nodig?

Wil je er eens op uit in de omgeving van de boerderij? Doen! Er is ook in de buurt veel te zien en te ondernemen. Ontdek de prachtige natuur en mooie wateren en meren in Friesland waar je kunt (water)sporten. Denk aan het Sneekermeer, het Tjeukemeer en het Slotermeer. Leuke steden zoals Lemmer, Joure en Heereveen zijn een bezoekje waard, evenals de hoofdstad Leeuwarden natuurlijk. De Friese Waddeneilanden mag je eigenlijk ook niet overslaan. Het Kameleondorp Terherne, het Planetarium in Franeker en AquaZoo Leeuwarden zijn altijd geslaagde uitjes met de kids.

Een boerderijvakantie in Friesland wordt er een om nooit meer te vergeten!