Accommodatie aanmelden

Boerderijvakantie Limburg

Het platteland is de perfecte plek om te onthaasten en te ontspannen. Dus waarom boek je dit jaar geen rustgevende boerderijvakantie? In Limburg kun je logeren bij de boer in een luxe tent, leuk voor alle leeftijden!

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Limburg

Een boerderijvakantie in Limburg is leuk én leerzaam, en voor alle leeftijden. Gezinnen met kinderen of grootouders met kleinkinderen genieten van de rust, de ruimte en de natuur. Er is natuurlijk van alles te zien en te doen op de boerderij, en de boer en boerin vinden het leuk om hun gasten een rondleiding te geven. Het echtpaar moet ook wel de handen uit de mouwen steken, en daar mogen de kinderen bij helpen. Eitjes rapen, kalfjes verzorgen, konijntjes knuffelen en tractor rijden – op de boerderij vakantie vieren is een echt avontuur.

Wat het avontuur helemaal compleet maakt, is de luxe accommodatie waar het gezin in kan verblijven. Op de meeste boerderij-glampings vind je namelijk grote en robuuste safaritenten die plek bieden aan wel 4 tot 6 personen. Het stoere uiterlijk herbergt een gezellig interieur met aparte slaapruimtes voor privacy en comfort. In het ruime en sfeervolle leefgedeelte vind je een eethoek en een compleet ingerichte keuken zodat je zelf kunt koken. Kies je voor een extra luxe tent, dan heb je beschikking over een badkamer. De tent en het terras zijn geheel in stijl ingericht en afgewerkt zodat je een luxe kampeervakantie in de natuur beleeft.

Logeren bij de boer in Limburg

Wie een echt bijzondere vakantie wil ervaren, gaat logeren bij de boer in Limburg. Er is iedere dag weer iets nieuws te beleven op de boerderij en er zijn vaak wel leeftijdsgenootjes aanwezig voor de kinderen. Eet ’s ochtends een lekker ontbijt met een vers en zelfgeraapt eitje uit het kippenhok, laat de kinderen vrij spelen op het erf en geniet zelf van een ontspannen middag op het grote terras van je luxe tent. Het erf is groot genoeg voor de kids om te skelteren, te voetballen en verstoppertje te spelen. En soms organiseert de boer en boerin ook een leuke kindermiddag waar ze brood of koekjes bakken, knutselen en spellen spelen. Als je boer met de tractor langskomt met de vraag of de kinderen een ritje willen maken, staan ze al te springen.

Niemand zal zich dus snel vervelen tijdens een boerderijvakantie in Limburg, maar het is ook zeker leuk om eens eropuit te gaan in de omgeving. Waar Noord-Limburg vrij vlak is, vind je in het zuiden juist een mooi glooiend landschap. Voor de liefhebbers is Limburg dan ook een ideale provincie om lekker te wandelen en te fietsen. Natuurliefhebbers bezoeken nationale parken ‘De Groote Peel’ en de ‘Maasduinen’, en cultuurliefhebbers mogen het mooie Valkenburg en provinciehoofdstad Maastricht niet overslaan. Valkenburg staat bekend om de jaarlijkse kerstmarkt en in Maastricht vind je naast een mooie architectuur ook vele leuke winkels en boetiekjes. Echte koopjesjagers willen een dagje shopping in het Outletcentrum in Roermond, en gezinnen met kinderen trakteren de kroost op een dag vol plezier in attractiepark Toverland in Sevenum.

Een boerderijvakantie in Limburg wordt er een om nooit meer te vergeten!