Accommodatie aanmelden

Op zoek naar rust, ruimte en de natuur? Dan is een boerderijvakantie op de Veluwe een ontzettend leuk idee. Terwijl de kinderen zich vermaken op het erf of de boer helpen met kleine klusjes, geniet je op het terras van je luxe accommodatie van een ontspannen dag.

Thema's
Filter op
Glamping vibes+
Faciliteiten+
Park faciliteiten+

Deel op social media
Toon filters

Boerderijvakantie Veluwe

Tijdens een boerderijvakantie op de Veluwe verblijf je op het platteland en in de natuur van deze schitterende regio in Gelderland. Er is ontzettend veel te zien en te beleven op een boerderij, dus een vakantie bij de boer is niet alleen leuk maar ook hartstikke leerzaam. Want waar slapen de koeien nou eigenlijk, en hoe wordt de koe gemolken? Wat eten varkentjes en hoe bak je brood met het graan dat op het land staat? De boer en boerin geven hun logés graag een rondleiding en nodigen de kinderen uit om mee te helpen met karweitjes op de boerderij.

Niet alleen de bestemming van je vakantie is bijzonder, ook de accommodatie waar je in verblijft is er een diie je nog lang zal bijblijven. Bij de boer op de Veluwe kun je namelijk overnachten in een grote en robuuste safaritent die compleet is ingericht en van alle gemakken is voorzien. Er kunnen zo’n 4 tot 6 personen in verblijven. Er zijn aparte slaapruimtes, een groot en gezellig leefgedeelte met een complete keuken en vaak ook een ruim en overdekt terras. Kies je voor een extra luxe tent, dan heb je ook een privé badkamer en soms zelfs een houtgestookte hottub. De inrichting is in stijl met de tent, met houten meubilair en leuke details die de boerderijvakantie echt speciaal maken.

Logeren bij de boer op de Veluwe

Gezinnen met kinderen en grootouders met kleinkinderen die een unieke glamping-vakantie willen beleven, gaan logeren bij de boer op de Veluwe. Terwijl de volwassenen genieten van de rust die hier heerst, gaan de kinderen eropuit met de leeftijdsgenootjes. En er is veel leuks om te doen; skelteren, verstoppertje spelen, slootjespringen, hutten bouwen, op de tractor meerijden en bakken of knutselen met de boerin. Idyllischer kan bijna niet.

Wie vakantie viert op de Veluwe, moet ook eens de omgeving ontdekken. Het gevarieerde landschap bestaande uit bossen, heidelandschappen en uitgestrekte zandvlaktes, is werkelijk prachtig. In de regio liggen ook verschillende landgoederen en kastelen verscholen. Dankzij de vele wandel-, fiets- en ruiterroutes kun je een groot deel van de Veluwe verkennen. Bezoek zeker Nationaal Park de Hoge Veluwe en probeer hier de ‘Veluwse Big Five’ te spotten, en ga daarna naar het wereldberoemde Kröller-Müller Museum met beeldende kunst uit de 19 e en 20 e eeuw. Het historische Arnhem leent zich goed voor een dagje winkelen, of bezoek hier het Openlucht Museum of Burgers’ Zoo. Ook de Apenheul in Apeldoorn en het Dolfinarium in Harderwijk zijn leuke dagjes uit voor de kinderen.

Een boerderijvakantie op de Veluwe wordt er een om nooit meer te vergeten!